CHP'li Özel'den 'dezenformasyon yasası'na karşı KPSS örneği

CHP'li Özel'den 'dezenformasyon yasası'na karşı KPSS örneği
CHP'li Özgür Özel, "Dezenformasyon yasası olsaydı kimse twitter’a bu 20 sorunun benzerliğinden duyduğu şüphe ve rahatsızlığı yazamazdı" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, KPSS'nin iptalinin gençlerin sosyal medyadan şaibeyi duyurması sayesinde olduğunu söyledi ve tepkiler üzerine geri çekilen sansür yasasını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Twitter, mivittır hepsinin kökünü kazıyacağız" dediğini belirten Özel, "1 Ekim’de aynı yasayı dayatacaksanız bu iş böyle olmaz" dedi.

'GENÇLER SOSYAL MEDYADA DUYURDULAR'

CHP'li Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel, şunları söyledi:

KPSS’deki sorunu kim, nasıl duyurdu? Sorulardaki benzerliği gazete manşetlerinden mi öğrendik, televizyonlar son dakika, sıcak gelişme olarak mı verdi? Hayır, gençler sosyal medyada duyurdular. Orada tepki çığ gibi büyüyünce; İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanını haberdar etti ardından da biraz önce saydığım gelişmeler yaşandı. Hangi mecra? AK Parti’nin ve MHP’nin çöp dediği, bataklık dediği, kurutacağız dediği mecra. İşin trajikomik tarafı meselenin akışına ilişkin pozisyon almalar da o mecralardan duyuruldu. İletişim Başkanlığı tweet attı, Cumhurbaşkanı o tweeti alıntılayarak hiçbir gencin hakkını yedirmeyeceğini söyledi. Gençler haklarını yedirmediler ama kendileri yedirmediler. Sosyal medya sayesinde yedirmediler.

'MHP BİR ARA KÜSTÜ'

Oysaki Recep Tayyip Erdoğan miting meydanlarında, ‘Twitter, mivittır hepsinin kökünü kazıyacağız’ diyordu. Kendi toplantılarında bu mecraların kapanmasını, gerekirse de kendisinin de orada yer almayacağını söylüyordu. MHP bir ara küstü çıktı. Twitter’ı zapturapt altına alacak, güya kanuni düzenlemeler olunca geri girdiler hep beraber. O Twitter, KPSS meselesindeki toplumsal tepkiyi duyuran sosyal medya mecrasıdır.

'DEZENFORMASYON YASASI OLSAYDI İÇERİ ATABİLİRLERDİ

Dezenformasyon yasası, mücadele ettik 1 Ekim’e kadar beklettik. Dezenformasyon yasası ne diyordu? ‘Doğru olmayan bilgiyi yayma suçu…’ Dezenformasyon yasası olsaydı kimse Twitter’a bu 20 sorunun benzerliğinden duyduğu şüphe ve rahatsızlığı yazamazdı. Hatta belki de yazanlara eğer bu kadar çok tepki birleşip, bir toplumsal tepkiye dönüşmeyince ‘bunlar dezenformasyon yapıyorlar, Cumhurbaşkanımızın atadığı ÖSYM başkanımızı küçük düşürmeye, ona haysiyet cellatlığı yapıyorlar’ deyip bu paylaşımları yapanlara tutup sürükleyip ceza verebilirlerdi, içeri atabilirlerdi.

'HANİ MESLEK ÖRGÜTLERİYLE TARTIŞACAKTINIZ?'

Dezenformasyon yasasını hani siz tüm sosyal taraflarla, gazetecilik meslek örgütleriyle tartışacaktınız? Bunun dünyadaki iyi örnekleri araştırılacaktı, komisyonlar kurulacaktı. 1 Temmuz’daki kafayla üç ay boyunca ona hakaret, buna hakaret 1 Ekim günü yine aynı yasayı getireceksen senin 1 Temmuz’da takındığın tavrın bir değeri kalmaz. Varsa ben okumuyorum, duymuyorum, görmüyorum varsa söylesinler. Gazetecilerle, Gazeteciler Cemiyetiyle, muhabirlerin dernekleriyle, bu alanda örgütlü sendikalarla, dünyaya bakıyorlar mı, muhalefete bir şey yolluyor musunuz? Yine gelim 1 Ekim’de aynı yasayı dayatacaksanız bu iş böyle olmaz." (ANKA)

Gündem