CHP'li Özel'den Oktay'a: Koordinasyonsuzluğun üstüne bir de duyarsızlığı eklemeyin

CHP'li Özel'den Oktay'a: Koordinasyonsuzluğun üstüne bir de duyarsızlığı eklemeyin
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Osmaniye'de altında 100 kişi olduğunu söylediği enkazın önünden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a seslendi. Oktay, Osmaniye'de arama kurtarma çalışmalarının durdurulduğunu açıklamıştı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Osmaniye’de arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı açıklamasına Osmaniye’deki bir enkaz önünden tepki gösterdi. Özel, “Koordinasyonsuzluğun üstüne bir de duyarsızlığı eklemeyin. Fuat Oktay’ın önce çalışmalar tamamlandı deyip sonra da tamamlanma aşamasına geldi dediği Bilgi Apartmanı’nın enkazıdır. Altında 100 kişi var. Siz tamamlandı derseniz buradaki insanları mahvediyorsunuz” dedi.

Özel, CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Muğla Milletvekili Suat Özcan, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile birlikte yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Büyük bir üzüntü, infial yaratmış durumda"

“Dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yaptığı bir açıklama, Osmaniye’de bugün infiale sebebiyet vermiş durumda. Öncelikle; Osmaniye Merkez’de 140, ilçelerinde 110 olmak üzere 250 tane binanın yıkıldığını biliyoruz. Osmaniye merkezdeki 140 binadan 65’i ilk depremde, 85’i ikinci depremde yıkıldı. Bu binadan dört tanesinde halen arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

"Bu binalardan Palmiye sitesinde 12 kişi var. Metin Tamer sitesinin iki bloğunda 16 kişi var. Arkamızdaki Bilgi apartmanında yaşayanların ifadelerine göre, 150’yi bulan kişi olabilir deniyor. Ama en az 100 kişinin enkaz olduğunu biliyoruz. Bu durumda Osmaniye’de en az 128 kişi enkaz altındayken ve aileleri birer mucize için dua ediyorken, bütün Türkiye dua ediyorken, Fuat Oktay önce dün Osmaniye’de ‘Arama kurtarma çalışmaları sona erdi’ dedi. Ardından da hemen hemen tamamlanmak üzere olan yerler arasında da Osmaniye’yi saydı.

Bu, burada büyük bir üzüntü, infial yaratmış durumda. Türkiye’nin dört bir yanından gözü kulağı burada olan insanlar ve yakınları bu ifadeleri duyunca çok incindiler, çok kırıldılar."

Enkaz altındaki insanların yakınlarının "Yakınlarımızın hayatını niye yok sayıyorlar?" dediğini anlatan Özel, "O yüzde sayın Fuat Oktay’ın bundan sonra yaptığı açıklamalarda son bedene ulaşılana kadar oradaki bir yaşam umudunu gözetmesi, yok saymaması gerekir. Bu, çok büyük bir gönül kırıklığı yaratıyor. Zaten insanlar üzgün, bezgin" diye konuştu.

AFAD'a çağrı yaparak, canlı olmadığına kanaat getirilen enkazlara işaret bırakmasını isteyen Özel, aksi halde başka bir ekibin burada arama yaparak zaman kaybettiğini söyledi.

"Çok ciddi çadır ihtiyacı var"

Osmaniye’de çok ciddi çadır ihtiyacı olduğunu kaydeden Özgür Özel, mevcut çadırların ihtiyacın 10’da biri bile olmadığını belirtti.

"Koordinasyonsuzluğun üstüne bir de duyarsızlığı eklemeyin"

Özel, seyyar tuvaletlerin kurulmaması durumunda salgın hastalıkların artacağı uyarısında bulunurken, "Koordinasyonsuzluğun üstüne bir de duyarsızlığı eklemeyin. Fuat Oktay’ın önce çalışmalar tamamlandı deyip sonra da tamamlanma aşamasına geldi dediği Bilgi Apartmanı’nın enkazıdır. Altında 100 kişi var. Siz tamamlandı derseniz buradaki insanları mahvediyorsunuz” diye konuştu. (ANKA)

Gündem