CHP'li Özkoç: Tabii ki dünya liderleri seni ister Erdoğan

CHP'li Özkoç: Tabii ki dünya liderleri seni ister Erdoğan
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan Erdoğan'a: "Ülkesinin insanını böbrek sattıracak noktaya kadar getirip, yoksullaştıran bir cumhurbaşkanıyla dünya liderleri gerçekten çalışmak isterler."

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında "Erdoğan partisinin MYK’sında demiş ki: ‘Dünya liderleri 2023 sonrası bizimle çalışmak istiyor.’ Seninle tabi çalışmak isterler. Senin gibi birisiyle diğer ülkelerin liderleri çalışmak isterler" dedi.

Özkoç özetle şunları söyledi: "Ülkesinin insanını böbrek sattıracak noktaya kadar getirip, yoksullaştıran bir cumhurbaşkanıyla dünya liderleri gerçekten çalışmak isterler. Bundan daha açık bir itiraf olabilir mi?

Pazarlıkla 5 milyon göçmeni Türkiye’de tutan, onları para karşılığında burada tuttuğunu da defalarca ifade eden bir kişiyle dünya liderleri Türkiye’de çalışmak ister.

Yargı, devlet kurumları, Meclis’in işleyişini tek bir cümleyle silen bir liderle dünya liderleri çalışmak ister. Kendisine ‘aptal olma’ diye hitap edebildikleri, iadesini istedikleri papazı bile bir gün içerisinde adaleti baypas edip teslim eden bir liderle çalışmak isterler.

Hangi dünya lideri dünyanın gözü önünde konsolosluk binası içinde katlettiği bir gazeteci için ‘dosyasını kapat’ dediğinde sözünü dinleyen, ‘emredersin’ diyen bir kişiyle çalışmak istemez. Hepsi ister, senin gibi birisiyle çalışmak.

Eski rejimde parlamenter sistemde yalnız Erdoğan’ı değil, tüm Meclis’i ikna etmeleri gerekiyordu. Parlamentonun henüz gücünü kaybetmediği 2003 yılı… Meclis’i, adaleti, devletimizi Meclis’in parlamenter sistemini güçlendirerek baş edebiliriz. Biz buna talibiz. " (ANKA)

Gündem