CHP'li Öztunç: Kemerli köprünün altındaki boşluğu betonla kapatmışlar, suya "Sel ol" demişler

CHP'li Öztunç: Kemerli köprünün altındaki boşluğu betonla kapatmışlar, suya "Sel ol" demişler
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, sel felaketinin etkili olduğu Bartın'daki tarihi kemerli köprünün altındaki boşluğun, her iki taraftan betonla kapatıldığını iddia etti. Öztunç, "Kemerli köprünün iki tarafı kapatılmış, yani köprünün altındaki boşluğu betonla kapatmışlar. Adete suya geldiğin zaman ‘sel ol’ demişler. Daraltmışlar, dere yatağı daraltılmış" dedi. Öztunç, sel sularının tarihi kemerli köprüyü yıkamadığını ancak 50 metre mesafedeki beton köprünün selde çöktüğünü söyledi. (GÖRÜNTÜLÜ)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, sel felaketinin etkili olduğu Bartın'daki tarihi kemerli köprünün altındaki boşluğun, her iki taraftan betonla kapatıldığını iddia etti. Öztunç, "Kemerli köprünün iki tarafı kapatılmış, yani köprünün altındaki boşluğu betonla kapatmışlar. Adete suya geldiğin zaman ‘sel ol’ demişler. Daraltmışlar, dere yatağı daraltılmış" dedi. Öztunç, sel sularının tarihi kemerli köprüyü yıkamadığını ancak 50 metre mesafedeki beton köprünün selde çöktüğünü söyledi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan ile birlikte sel felaketinden etkilenen Bartın’ın Ulus ilçesinde yurttaşları ziyaret etti.

Ulus’a bağlı Abdipaşa beldesindeki düz beton köprünün sel nedeniyle yıkıldığını söyleyen Öztunç, “Bakın, tarihi köprü var. Bu köprü kemerli köprü. Öyle olduğu için de çok fazla etkilenmemiş. Hep söylediğimiz de bu. Anadolu’da yüz yıllardır kemerli köprü yapılıyor, çünkü sel bölgesidir. Sel geldiği zaman kemerli köprüden rahatça geçip gidebilir. Ama bu dönemlerde, son 10, 20, 30 yıldır yapılan köprüler ise maalesef kemerli olmadığı için bir selde yıkılıyor” dedi.

“ADETA SUYA ‘SEL OL’ DEMİŞLER"

CHP’li Öztunç, “100 küsur yıllık köprü kemerli olduğu için ayakta durmuş, son yıllarda yapılan köprü ise yıkılmış. Burada bir hata daha var. O da kemerli köprünün iki tarafı kapatılmış, yani köprünün altındaki boşluğu betonla kapatmışlar. Adete suya geldiğin zaman ‘sel ol’ demişler. Daraltmışlar, dere yatağı daraltılmış” diye konuştu.



"BÖYLE HATALAR YÜZÜNDE MAALESEF ŞİDDETLİ SELE DÖNÜYOR"

Öztunç, “Bu, sele neden olmuş. Burada evler etkilenmiş. Böyle hatalar yüzünden maalesef şiddetli sele dönüyor ve insanlar yaşamını yitiriyor. Evini, geleceğini yitiriyor” dedi. (ANKA)

Gündem