CHP'li Taşçıer'den Bakan Koca'ya: Maalesef aradığınız ilaçlara ulaşılamıyor

CHP'li Taşçıer'den Bakan Koca'ya: Maalesef aradığınız ilaçlara ulaşılamıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “Hem reçetelerden çıkan fark nedeniyle hem de piyasada olmayan ilaçlar nedeniyle vatandaş ilaca ulaşamıyor. Şu anda eczanelere gelen her dört reçeteden biri fiyat farkı nedeniyle vatandaş tarafından alınamıyor. Yine her dört reçeteden biri de piyasada olmadığı için karşılanamıyor. O nedenle Sayın Bakan, ‘Girdiğiniz ilk eczanede aradığınız ilacı bulabilirsiniz’ demiştiniz. Maalesef aradığınız ilaçlara ulaşılamıyor” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Girdiğiniz ilk eczanede muhtemelen aradığınız ilaçları bulabileceksiniz” açıklaması üzerine eczaneleri ziyaret etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Taşcıer, şunları söyledi: “Sayın Bakan, 15 gün önce ilaçlara zam yapılıp, konunun sadece ilaç üreticileriyle görüştüğü toplantının hemen arkasından bir paylaşımda bulunmuştu. Bu paylaşımda ‘Artık ilk girdiğiniz eczanede muhtemelen aradığınız ilaçları bulabileceksiniz’ dedi. Ancak gerçek öyle mi? Maalesef değil. Şimdi bir eczanede bazı ilaçların olup olmadığına bakacağız. Türkiye’de şu an yaşanan ilaca ulaşamama sorununun aslında iki önemli nedeni var. Bir, piyasada olmayan ilaçlar; iki, artan fiyat farkları nedeniyle, ilaçların zamlanmasıyla vatandaşın cebinden yaptığı harcama arttığı için, maalesef çıkan farkları ödeyemediği için hasta yine ilaca ulaşamıyor.

Şu anda eczanelere gelen her dört reçeteden biri fiyat farkı nedeniyle vatandaş tarafından alınamıyor. Yine her dört reçeteden biri de piyasada olmadığı için karşılanamıyor. O nedenle Sayın Bakan, ‘Girdiğiniz ilk eczanede aradığınız ilacı bulabilirsiniz’ demiştiniz. Maalesef aradığınız ilaçlara ulaşılamıyor. (ANKA)

Gündem