CHP’li Taşkın’dan partisinin Mamak adayı Şahin'in ırkçı sözlerine tepki

CHP’li Taşkın’dan partisinin Mamak adayı Şahin'in ırkçı sözlerine tepki
CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, partisinin Ankara Mamak adayı Veli Gündüz Şahin’in Iraklı çocuklara “Gönderirim bunları” demesine “Partimizin değerleri ve en temel insani değerler bakımından da kabul edilemez” sözleriyle tepki gösterdi.

Ankara Mamak adayı Veli Gündüz Şahin’in seçim çalışmaları kapsamında ilçede dolaştığı bir video sosyal medyada dolaşıma girdi.

Videoda Şahin, ilkokul çağındaki Iraklı iki çocuğun yanına giderek şunları söyledi: “Bunlar Iraklı değil mi? Bunlar büyüyünce memleketine gitmesi gerekir. Bunun için bana oy vermeyen insanlar burada duysun. Gönderirim ben bunları memlekete. Bunun için benim adaylığımı çektiler. Bu çocuklar büyüyünce bizim memleketimize büyük sorun olacak.”

resim-2024-02-23-114957410.png

Görüntüler sosyal medyada tepki çekerken Twitter‘da videoyu paylaşan gazeteci İsmail Saymaz’ı alıntılayan Taşkın, şunları yazdı: “Bu davranış partimizin değerleri ve en temel insani değerler bakımından da kabul edilemez. Yurt dışında ülkemiz insanlarına böyle davranıldığında nasıl yanlış buluyorsak burada da yanlış buluruz.” (Kısa Dalga)

Gündem