CHP'li Tekin İstanbul'un göç haritasını çıkardı, hangi ilçede kimler yaşıyor?

CHP'li Tekin İstanbul'un göç haritasını çıkardı, hangi ilçede kimler yaşıyor?
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul’un 39 ilçesinde yaptığı çalışmayla kentin göç haritasını çıkardı.

İstanbul'un 39 ilçesindeki göç haritasını çıkaran CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, valilik rakamlarına göre İstanbul’da 1.3 milyon yabancı olduğunu söyledi. Tekin, “Geçici koruma statüsünde, ikamet izni olan veya kaçak iki milyonu aşan insan bugün İstanbul’un 39 ilçesinde. Sadece Esenyurt’ta 250 bin yabancı var. Esenyurt’ta, nüfusun dörtte biri kadar yabancı yaşıyor" dedi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Kadıköy’de İran, Irak ve Rus'lar yaşarken, Şişli’de Moğollar ve Afrika ülkelerinden gelenler yoğunlukta. Eyüp’te Afgan, Pakistanlı, Suriyeli ve Türkmenler, Arnavutköy’de Suriyeli, Sudanlı ve Arakanlılar, Esenyurt’ta Suriyeli, Afgan ve Pakistanlıların yanı sıra Mısır, Tunus, Fas, Uganda, Nijerya, Kongo gibi ülkelerden gelenler bulunuyor.
İNSANLIK DIŞI KOŞULLARDA YAŞIYORLAR

“Sığınmacıların çoğu ne yazık ki insanlık dışı koşullarda yaşıyor” diyen Tekin, şunları söyledi:

“Yapılan çalışmalara göre yüzde 97’si kaçak çalışıyor. Özlük hakları, sigortaları yok, asgari ücretin altında para alıyorlar. Köle koşullarında çalışıyorlar. Bu koşullarda yaşayan insanların Türkiye ile olan bağı da kopuyor. Uyuşturucu, fuhuş çeteleri ile terör örgütleri bu insanları kullanmaya çalışıyor. İleride yabancı mafyalarla karşı karşıya kalabiliriz.”

HABERİN TAMAMI

Gündem