CHP’li vekilden, polislere müdür anonsu iddiası: ‘Kafanızı kırarım’

CHP’li vekilden, polislere müdür anonsu iddiası: ‘Kafanızı kırarım’
CHP’li Murat Bakan, polislere “kafanızı kırarım” diye anons geçildiğini ileri sürdü. Bakan anonsu yapan kişinin bir polis müdürü olabileceğini iddia etti.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabında bir polis müdürüne ait olabileceğini iddia ettiği anons sesini paylaştı. Anonsta konuşan kişi polislere ve yöneticilerine “kafanızı kırarım” şeklinde hitapta bulunuyor.

Halk TV’de yer alan habere göre CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Twitter adresinden “Bu ses kaydı kimin? Bir ilimizin emniyet müdürü olabilir mi?” bir kes kaydı paylaştı.

Bakan’ın sosyal medya hesabında da yer alan ses kaydında konuşan kişi şöyle sesleniyor:

“Emrinizde çalışan herkesin, hiyerarşik yapılanma içerisinde nasıl davranacağını bildiğini düşüyorum. Tarzını ve haddini belirlemeyenlerin kafasını kırarım. Personelinize hakim olacaksınız. Sıralı amirler ve sayın müdürünüzle nasıl konuşacağını, nasıl hareket edeceğini, kılığını, kıyafetini, oturduğunu kalktığını yediğini, içtiğini s…’nı adam gibi kontrol edeceksiniz. Yoksa karizmanızı çizerim. Bir daha bu boyutuyla hiçbirinize ikazda bulunmak istemiyorum. Buna göre. Herkes gardını alsın.”

CHP İzmir Milletvekili Soylu bu içerikteki videoyu, sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı:

"Bu ses kaydı kimin? Bir ilimizin emniyet müdürü olabilir mi? Senin yönettiğin bakanlık bu işte Süleyman Soylu iyi dinle. Hukuku koruyacak, halkın güvenliğini sağlayacak kişi sıralı amirlerini tehdit ediyor, hakaret ediyor; belli ki seni örnek alıyor.

Polis intiharları, intihar değil cinayet faili de sensin derken bunu kastediyorum. Balık baştan kokuyor. Amir zulmü devam ediyor hız kesmiyor. Bu sesin sahibi kendini biliyorsun bırak bir polisin kafasını kırmayı saçının bir teline zarar gelsin sana bu dünyayı dar ederim.

Bakan kol, bacak kırarsa, emniyet müdürü de kafa kırıyor. Emniyet Teşkilatını maddi otorite değil manevi otorite ile yöneteceğiz. Memur amirine saygı duyacak. Amir de memurunu koruyacak, gözetecek böyle liyakatsiz insanları Emniyet Teşkilatında barındırmayacağız."

Gündem