CHP'li Yücel'den ÇEDES projesi kapsamında “manevi danışman” atanmasına tepki

CHP'li Yücel'den ÇEDES projesi kapsamında “manevi danışman” atanmasına tepki
CHP İzmir Milletvekili Yücel, ÇEDES projesi kapsamında “manevi danışman” atanmasına tepki gösterdi ve "ÇEDES projesi anayasaya aykırı" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesine ilişkin CİMER’e dilekçe verdi.

Yücel’in dilekçesine MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden gelen cevapta müftülüklerden görevlendirmelerin yapıldığı kaydedildi ancak “Diyanet tarafından herhangi bir atama söz konusu olmadığı” belirtildi.

'Okul dışında bu din görevlilerinin manevi danışman altında genç nesilleri eğiteceklerini gösteriyor'

Yücel, söz konusu projenin anayasaya aykırı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Projenin Cumhuriyet değerlerine hassas İzmir ve Eskişehir’de başlatılması dikkat çekici. Bu açıkca Cumhuriyet değerlerine savaş açılmasıdır. Bu projenin amacı toplumu dönüştürmek” dedi. Yücel, göreceli konularda din görevlilerinin çocuklara eğitim vermesinin tehlikeli olduğunu vurgulayarak “Bunlar derslere girmeyecek, Ama gelen cevap, okul dışında bu din görevlilerinin manevi danışman altında genç nesilleri eğiteceklerini gösteriyor. Okul dışında olması denetimden uzak, suistimale açık hale getirilmesidir” ifadelerini kullandı. Yücel, projenin “FETÖ’nün abla-abi modeline benzediğini.” (Kısa Dalga)

Gündem