CHP'li Zeybek: İmamoğlu'nun 500 bin farkla kazanacağını öngörüyoruz

CHP'li Zeybek: İmamoğlu'nun 500 bin farkla kazanacağını öngörüyoruz
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İstanbul seçimlerine dair "İmamoğlu 500 bin üzerinde oy farkıyla seçim kazanacağını ön görüyoruz. Belediye Meclislerinde sayısal olarak çoğunluk sağlanacağı seçimle karşı karşıyayız" dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Zeybek ziyaretinde 31 Mart Yerel Seçimleri'ne ilişkin konuştu.

11 olan büyükşehir belediyesi sayısını 15'e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Zeybek Karadeniz'den de umutlu olduklarını aktardı. Zeybek, var olan Artvin ve Sinop il belediyelerine yeni iller eklemek istediklerini söyledi.

"Seçmenimizin iktidara vereceği bir sarı kart olarak değerlendiriyoruz"

Gazete Duvar'ın aktardığına göre Zeybek ekonomik krize ve emeklilerin durumuna işaret ederek sayısı 15 milyonu bulan emeklilerin 10 milyonunun 10 bin lira dolayında maaşla geçinmek zorunda bırakıldığını ifade etti.

Zeybek, "Son 3 yılda ağır buhran, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı asgari ücretin yüzde 60’ı ile geçinmek durumunda kalan emeklileri büyük sıkıntıya sokmuş gibi gözüküyor. Emekli maaşı asgari ücretin 1.6 katı iken şu anda 0.6'sına denk geliyor. 2002’ye göre emekli maaşı bugün 27 bin TL olmalı. Bu seçimi aynı zamanda 1 yıl önce verilen sözlerin tutulmaması dolayısıyla seçmenimizin iktidara vereceği bir sarı kart olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

"İktidar ciddi oy kaybına uğrayacak"

Ortahisar'da Ahmet Kaya'nın çok başarılı bir kampanya yürüttüğünü belirten Zeybek, "Kaya, önceki dönemde Meclis'in en çalışkan milletvekillerinden bir tanesiydi. Türkiye’nin 81 ilinde, gitmiş çalışmış oradaki insanlarımızın dertleri ile hemhal olmuş arkadaşımız. Tahmin ediyorum, Volkan Canalioğlu’ndan sonra Trabzon’da yeniden bir CHP yönetimi ile buluşmuş olacağız. Trabzon’un geneli ile ilgili il başkanımızdan bilgi aldık. İktidarın ağır ekonomik koşulları nedeniyle sadece Trabzon’da değil Türkiye’nin pek çok noktasında ciddi oy kaybına uğrayacak ve bir çok ili kaybedecek" ifadelerini kullandı.

"İmamoğlu 500 bin üzerinde oy farkıyla seçim kazanacağını ön görüyoruz"

Zeybek, konuşmasında İstanbul seçimlerine ve İmamoğlu'na ilişkin de konuştu.

"İmamoğlu, Trabzon’un yürekli ve yiğit evladı, çok çalışkan belediye başkanımız ikinci ve son kez İstanbul’da belediye başkan adayı olacak" dedi.

İmamoğlu'nun belediye başkanlığından sonraki siyasi kariyerine ilişkin Zeybek "Onun bundan sonraki siyasi beklentileri, milletimizin beklentileri ile örtüşecektir şüphem yok" dedi.

Zeybek, İstanbul seçimlerinde önde olduklarını dile getirerek şu sözleri kullandı: "Trabzon doğumlu ya da Trabzon nüfusuna kayıtlı hemşerilerimizin yüksek teveccühü, 81 il vatandaşımızın seçimlerde tercihi İmamoğlu’ndan yana. Sayın İmamoğlu 500 bin üzerinde oy farkıyla seçim kazanacağını ön görüyoruz. Belediye Meclislerinde sayısal olarak çoğunluk sağlanacağı seçimle karşı karşıyayız.” (Kısa Dalga)

Gündem