CHP'li Zeynel Emre: Tayyip Bey’e oy veren yüzde 52’nin duygusunu doğru bir yerden anlamak lazım

CHP'li Zeynel Emre: Tayyip Bey’e oy veren yüzde 52’nin duygusunu doğru bir yerden anlamak lazım
CHP, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yenilginin ardından, seçim sonuçlarını bir rapor haline getirmek için çalışma başlattı. CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, “Tayyip Bey’e oy veren yüzde 52’nin duygusunu doğru bir yerden anlamak lazım" dedi.

CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, T24’ten Eray Görgülü'ye yaptığı açıklamada seçim sonuçları ile ilgili bir rapor çalışması yürüttüklerini söyledi.

CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, “Tayyip Bey’e oy veren yüzde 52’nin duygusunu doğru bir yerden anlamak lazım. Hangi duyguyla oy veriyor? Daha köklü bir analize ihtiyaç var” dedi.

Kurultay öncesinde tüzük değişikliği talepleri ile ilgili de çalışma yürütüldüğünü kaydeden Emre, çarşamba günü il başkanlarının da bu konuda dinleneceğini ardından da perşembe günü tüzükle ilgili parti içerisinde geniş kapsamlı bir toplantı düzenleneceğini söyledi.

Emre şöyle devam etti: "Bütün örgütleri dinlemek lazım. Tek tek onları da bir dinleyelim. Seçim sonuçlarına bakıyoruz, raporlamamız var, mesela diyoruz ki 68 ilde bizim oy artışımız var. Belki toplamı çok etkilemiyor ama yüzdesel olarak anlamlı artışlar var. Bu artışları doğru tespit etmek lazım.

Bizim yerel seçimleri kazasız belasız, üstüne koyarak atlatmamız lazım ki bir normalleşme olsun ve ondan sonra her şeyi tartışalım.

Şu anda bilgi toplanıyor, analiz ediliyor, uzmanlar dinleniyor. Anket çalışmaları da yapılıyor. Buna göre yol haritamızı belirleyeceğiz.

Hedefimiz yerel seçim öncesi kurultayı yapmak. Bunu da parti meclisinde tartışalım en sağlıklı karar neyse onu yapalım." (Kısa Dalga)

Gündem