CHP'nin Çiğli adayı protesto edildi: İthal aday istemiyoruz

CHP'nin Çiğli adayı protesto edildi: İthal aday istemiyoruz
CHP'nin aday krizi yaşanan İzmir'de büyükşehir adayı olarak Cemil Tugay açıklanırken bu sefer de ilçelere dair tartışma başladı. Çiğli'de bir grup CHP'li Uygur Yıldırım adının ilçe belediyesi için geçmesi üzerine, parti binası önünde toplandı.

İzmir adaylarının belirlenmesi için mesaiyi sürdüren CHP'de tartışmalı olan büyükşehir adayı Parti Meclisi tarafından onaylandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Ancak ilçelerin adayları henüz netleşmediği ve başta partililer olmak üzere adayların açıklanması beklenirken kulislere ulaşan listelerde Çiğli için Uygur Yıldırım adının geçmesi parti içerisinde tepki çekti.

İz Gazete'nin haberine göre Çiğli İlçe Başkanlığı önünde toplanan partililer “İthal aday istemiyoruz, Ankara şaşırma sabrımızı taşırma” diyerek tepki gösterdi.

Partililer adına açıklama yapan önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Baransel Güler, adı geçen adayın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın önerisi üzerine listede olduğunu iddia ederek “İthal aday da çocuk aday da istemiyoruz. Belediye tecrübesi olan aday istiyoruz. Çiğli sahipsiz değil. Çiğli emek harcayanların” dedi

"Ağbaba elini Çiğli'den çek" sloganı atıldı.

Parti önünde kalabalık artmaya devam ediyor. Gençler birbirini ‘partimizi yuhlamıyoruz ilçemize sahip çıkıyoruz’ şeklinde uyarması dikkat çekti.

CHP'nin 30 ilçe adayını açıkladığı listede, Uygur Yıldırım Çiğli'den aday gösterildi. (Kısa Dalga)

Gündem