CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay: Mehmet Cengiz'le en ufacık bir alakam yok

CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay: Mehmet Cengiz'le en ufacık bir alakam yok
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, gündem olan Mehmet Cengiz ile ilişkisini soran gazeteci Candaş Tolga Işık'a, "Ben Mehmet Cengiz’i hiç görmedim tanımam. En ufacık bir alakam yok" diye yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, tv100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Tugay, Mehmet Cengiz ile ilişkisini soran gazeteci Candaş Tolga Işık'a, "Ben Mehmet Cengiz’i hiç görmedim tanımam. En ufacık bir alakam yok" diye yanıt verdi.

Tugay konuya dair, "İzmir’de Mavi Şehir’de Cengiz İnşaat'ın kurumsal olarak arazileri var. Onlardan birinde bizim küçük bir hissemiz vardı. 4 buçuk yıl önce Belediyeye gelir sağlamak amacıyla o hisseyi satışa çıkardık" açıklamasını yaptı.

"Benim bu firmalara sağladığım hiçbir avantaj yok"

Tugay "Hükümete yakın müteahhitlere sürekli iş vermeye çalışıyor, CHP genel merkezi de sürekli engel oldu buna diye bir iddia var. Genel merkezden hiç böyle bir uyarı aldınız mı?" sorusuna da şöyle yanıt verdi:

"Hayır kesinlikle almadım çünkü böyle bir uyarı yapmalarına gerek olmadı. Ben İzmir Karşıyaka’da Belediye Başkanlığı yaptım, Karşıyaka bu firmalarının da yatırımlarının olduğu yer. Bu anlamda kurumsal anlamda bunlarla bir ilişkimiz var. Ama benim bu firmalara sağladığım hiçbir avantaj yok."

"Siyaset halka kulak vererek yapılır"

"Sayın Özel’i desteklediniz. Değişimci olma kararını nasıl verdiniz merak ediyorum?" sorusuna yanıt olarak Tugay "Siyaset halka kulak vererek yapılır. Ben de genel seçimden sonra halkımızın, seçmenlerimizin partimizle ilgili tepkilerini gördüm burada bir şeyleri değiştirmemiz ya da halkın beklentilerini karşılayan yeni bir siyaset yapmamız gerekiyordu" cevabını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem