CHP'nin Kemalpaşa adayı Şükrü Erdem hakkında, Öcalan'la ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı

CHP'nin Kemalpaşa adayı Şükrü Erdem hakkında, Öcalan'la ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı
CHP'nin Bursa, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan adayı Şükrü Erdem hakkında, Abdullah Öcalan'a ilişkin ifadeleri nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" suçlaması ile soruşturma başlatıldı.

CHP'nin Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinden aday gösterdiği Şükrü Erdem hakkında PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilgili sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

AA'nın haberine göre Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, eski devlet bakanlarından Erdem'in, Bostandere Mahallesi'ndeki seçim çalışması sırasında gittiği bir kahvehanede kaydedilen ve internet sitelerinde de paylaşılan, Öcalan hakkındaki sözlerine yönelik görüntülerle ilgili inceleme yaptı.

Erdem hakkında "suçu ve suçluyu övme" suçundan soruşturma açıldı.

Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığının çağrısı üzerine adliyeye gelen Erdem'in ifadesi sürüyor.

Şükrü Erdem kimdir

1959 yılında Mustafakemalpaşa’ da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Mustafakemalpaşa’ da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kendi eczanesinde mesleğini sürdürürken, diğer taraftan da serbest müteahhitlik işleri ile ilgilendi.

Çeşitli sosyal derneklerde yönetim kurulu başkanlığı, bir süre de Mustafa Kemal Paşa Spor Kulübü’nde başkanlık görevini üstlendi. 19. dönem Bursa milletvekili olarak parlamentoya girdi. 50. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinde Haziran 1993 – Kasım 1995 yılları arasında Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. (Kısa Dalga)

Gündem