CHP’nin yeni RTÜK üyesi adayı belli oldu

CHP’nin yeni RTÜK üyesi adayı belli oldu
CHP’li Okan Konuralp’in milletvekili adayı olmasının ardından yeni RTÜK üyesi adayı Tuncay Keser oldu.

CHP’nin RTÜK üyesi Okan Konuralp, milletvekilliği adaylığı için istifa etti.

Habertürk’te yer alan habere göre; CHP Meclis Grup Danışmanlığı görevinde bulunan Tuncay Keser, RTÜK üyeliği için aday oldu.

Keser için CHP Meclis grubu gerekli yazıyı hazırladı ve Meclis Başkanlığına sundu. Seçimin bu hafta içinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

RTÜK'ün üyelik yapısı

RTÜK üyeliklerindeki kontenjan sayısı partilerin TBMM’deki sandalye sayılarına göre dağıtılıyor. Üyeler TBMM Genel Kurulu tarafından siyasi partilerin adayları arasından seçiliyor. Bu dağıtım milletvekili seçimlerinde olduğu gibi D’Hondt sistemine göre yapılıyor.

Üst Kurul toplamda dokuz üyeden oluşuyor. Üst Kurul üyelerinin görev süresi ise altı yıl. Ancak üyelerin üçte biri iki yılda bir yenileniyor. Üst Kurul üyeleri, kendi aralarından bir başkan ve bir başkan vekili seçiyor. Başkanlık süresi de iki yıl.

Üst Kurul üyeleri şöyle:

Ebubekir Şahin, Üst Kurul Başkanı

Orhan Karadaş, Üst Kurul Başkan Vekili

Ali Ürküt, Üye

Deniz Güçer, Üye

İlhan Taşcı, Üye

Mehmet Daniş, Üye

Nurullah Öztürk, Üye

Okan Konuralp, Üye

Mete Hacıarifoğlu, Üye

Mevcut üst kuruldaki isimler Ebubekir Şahin, Orhan Karadaş, Mehmet Daniş ve Nurullah Öztürk AKP kontenjanından, Okan Konuralp ve İlhan Taşçı CHP kontenjanından, Deniz Güçer MHP kontenjanından Ali Ürküt de HDP kontenjanından seçilen isimler.

Ancak üyeler arasındaki Ali Ürküt Kobane Davası’nda tutuklu. (Kısa Dalga)

Gündem