CHP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu: Provokatif paylaşımlara itibar ettik

CHP'nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu: Provokatif paylaşımlara itibar ettik
CHP'nin YSK Temsilcisi Yakupoğlu, "Her seçimde karşılaştığımız provokatif paylaşımlara itibar ettik" dedi.

CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, "14 Mayıs 2023 tarihinde anlayamadığım, oylarımızın çalındığı gibi her seçimde karşılaştığımız provokatif paylaşımlara itibar ettik" dedi.

Yakupoğlu, 14 Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına ilişkin "Biz ne yaptık?" başlığıyla yazılı açıklama yaptı. Yakupoğlu şunları dedi:

Anlamsız biçimde YSK'ya isnatlarda bulunduk

"Hep söyledim, 16 Nisan 2017, 31 Mart 2019 ve 6 Mayıs 2019 kararlarının dışında YSK'nın, seçim sonuçlarını etkileyen kararı olmadı. Ama anlamsız biçimde YSK'ya isnatlarda bulunduk. 14 Mayıs 2023 tarihinde anlayamadığım oylarımızın çalındığı gibi her seçimde karşılaştığımız provokatif paylaşımlara itibar ettik."

Sandığa giden kaç kişiyiz hiç hesaplamadık

Sandığa giden kaç kişiyiz hiç hesaplamadık. 'Haydi yürüyelim, birlik olalım, birlikten güç doğar' dedik, 'O bizden, bu bizden değil' dedik. Neticede biz seçimi kaybettik. Kazanmak istiyorsak, amasız, 'sen kalk ben oturayım' demeden, bir kere de kendi Cumhuriyet Halk Partimize koşulsuz, sorgusuz, sen ben demeden, konuşmadan, o bu demeden lütfen oy vermeyi denemeye ne dersiniz?" (Kısa Dalga)

Gündem