Çin, İsrail'deki müzik festivalinden kaçırılan kadının rehin alındığını açıkladı

Çin, İsrail'deki müzik festivalinden kaçırılan kadının rehin alındığını açıkladı
Çin'in Tel Aviv Büyükelçiliği, sosyal medyada, İsrail'deki müzik festivalinden kaçırıldığı görülen Noa Argamani isimli kadının rehin aldığını doğruladı.

İsrail-Filistin çatışmalarına dair sosyal medyaya pek çok görüntü yansıdı. Bunlardan biri de Hamas tarafından müzik festivalinden kaçırıldığı görüntülenen Noa Argamani'ye aitti. Argamani'nin, bir motosikletin arkasında otururken, “Lütfen beni öldürmeyin” diye bağırdığı kaydedildi.

Ailesi 25 yaşındaki Argamani ve erkek arkadaşı Avinatan Or’dan haber alınamadığını söyledi.

Halk TV'nin yer verdiği bilgilere göre; Çin'in Tel Aviv Büyükelçiliği, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sırasında Gazze sınırı yakınındaki müzik festivaline düzenlenen baskında Çinli-İsrailli bir genç kadının rehin alındığını teyit etti.

Büyükelçilik, sosyal paylaşım sitesi Weibo'daki hesabında paylaştığı mesajda, uluslararası yayınlara ve sosyal medyaya motosikletle kaçırılma anının görüntüleri yansıyan genç kadının, Noa Argamani olduğunu bildirdi.

Mesajda, "Noa, Pekin doğumlu bir Çinli-İsraillidir. İsrail'in güneyinde bir müzik festivalindeyken Hamas militanları tarafından kaçırıldı ve İsrail'den Gazze'ye götürüldü" ifadesine yer verildi.

Noa'nın babası Yaakov Argaman ise sosyal medyada paylaştığı videoda kızının bulunması için yardım çağrısı yaptı. (Kısa Dalga)

Gündem