Cinsel istismar failinin bir çocuğu daha istismar ettiğine ilişkin suç duyurusunda hala ifadesi alınmadı

Cinsel istismar failinin bir çocuğu daha istismar ettiğine ilişkin suç duyurusunda hala ifadesi alınmadı
Daha önce 2 çocuğu cinsel istismara maruz bırakmaktan ceza alan ve 4 yaşındaki yeğeni A.M.D’yi de istismar ettiği iddiasıyla ilgili başlatılan soruşturmada yargılanan M.O’nun ifadesi iki aydır alınmadı.

Denizli’de 10 yıl önce 2 çocuğa nitelikli cinsel istismardan 22 yıl hapis cezası alan ve tutuksuz yargılanan M.O’nun 4 yaşındaki yeğeni A.M.D’ye de istismarda bulunduğu iddiasıyla ilgili başlatılan soruşturmada, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği geçen ay gündeme gelmişti.

A.M.D’nin babası T.D., şüpheli M.O. hakkında da A.M.D’yi darp ettiği iddiasıyla rapor aldı ve ardından suç duyurusunda bulundu. Baba T.D yaklaşık 2 aydır M.O.’nun ifadesinin alınmadığını öne sürdü. Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'in haberine göre konuya ilişkin 4 yaşındaki A.M.D’nin babası T.D. ile konuştu.

Talimat yazıldı ama...

Yaşadıklarını anlatan T.D., “Kızımın darp olayı nedeniyle şikayetçi olduğum M.O., ile ilgili savcı tarafından 31 Temmuz tarihinde Dazkırı Cumhuriyet Savcılığı’na şahsın ifadesinin alınması için talimat yazısı yazıldı. Ancak M.O.’nun ifadesi 2 ay geçmesine rağmen alınmadı” dedi.

'Kızımın istismar suçundan 22 yıl 6 ay ceza alan bir şahıs ile aynı evde yaşamasına bile bile göz yumuldu'

Konuya ilişkin yetkili mercilerin açıklama yapmamasına değinen T.D., “Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün ve başta sizin haberleriniz de cinsel istismar konusunun kamuoyuna topluma duyurulmasına ve haberleştirilmesine rağmen Adalet Bakanlığı ve adli mercilerce harekete geçilmediği ve konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Kızımın 4 yıldır cinsel istismar suçundan 22 yıl 6 ay ceza alan bir şahıs ile aynı evde yaşamasına bile bile göz yumulduğu, bu şahsın hala korunmaya ve aklanmaya çalışıldığını göstermektedir” ifadelerini kullandı.

'Denetimsizlik' uyarısı

T.D eşiyle ayrı yaşadıklarını belirtirken kızı A.M.D'nin eşinin yanında olduğunu ifade etti. Konuya ilişkin çarpıcı bir ayrıntıya da değinen T.D, kızının temmuz ayına kadar, eşinin yakın akrabası olan M.O ile aynı adreste yaşadığını da belirtti. M.O'nun denetimsizlik nedeniyle A.M.D'ye çok rahat ulaşabileceğini de iddia etti. (Kısa Dalga)

Gündem