Cinsel istismara uğrayan kız çocuğu devlet korumasına alındıktan sonra da yine istismara uğradı

Cinsel istismara uğrayan kız çocuğu devlet korumasına alındıktan sonra da yine istismara uğradı
Abisinin de aralarında bulunduğu bir grup tarafından cinsel istimara maruz bırakılan özel gereksinimli kız çocuğunun devlet korumasına alındıktan sonra da yine aynı şeyleri yaşadığı ortaya çıktı.

B. A. isimli özel gereksinimleri olan bir kız çocuğu, küçük yaşlarda aile içi ve aile dışı cinsel istismara maruz bırakıldı. B. A.’yı istismar eden abisi E. A. ile aile üyesi olmayan iki kişi Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından cinsel istismardan tutuklandı. Ardından B. A. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Yalova’da “koruma” altına alındı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre koruma altına alınan kız çocuğu bir süre sonra anneannesine teslim edildi. Anneannesi bakamayacağını söyleyip çocuğun yeniden koruma altına alınmasını talep etti. 2020’nin Eylül ayında Çocuk Mahkemesi kararı ile 14 yaşında yeniden koruma altına alındı.

Koruma altında da defalarca cinsel istismara uğramış, uyuşturucu kullandırtılmış

Erzurum Nenehatun Çocuk Evleri Sitesi’ne yerleştirilen B. A. burada da korunmadı. BirGün’ün ulaştığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 4 Ocak 2022 tarihli ve “gizli” ibareli raporlarında B. A.’nın koruma altındayken de defalarca cinsel istismara maruz bırakıldığı ifade edildi. Raporlarda devletin çocuğu korumadığı şu ifadelerle anlatıldı:

“B.A. özel eğitim okulu 9’uncu sınıf öğrencisidir. Çocuk kuruluştan izinsiz ayrılmaya başlamış, dışarıdaki olumsuz çevresi nedeniyle birçok kez cinsel istismara maruz kaldığı öğrenilmiştir. Instagram’daki yazışmalarına çocukla birlikte bakılmış, birçok erkek tarafından uygunsuz teklifler yapıldığı görülmüştür. Kendisine uyuşturucu madde kullandırıldığını beyan etmektedir. Dışarıda başına olumsuz şeyler geldiğini ifade etmektedir. Birçok defa nitelikli cinsel istismar olayı yaşadığı…”

Bakanlık personelleri hakkında soruşturma açılmadı

Bakanlığın raporlarında çocuğu cinsel istismara maruz bırakanlar hakkında şikâyetlerin yapıldığı ve adli süreçlerin devam ettiği ifade edildi. Fakat raporlarda koruma altındaki çocuğu kimlerin istismar ettiği, hukuki bir sürecin başlayıp başlamadığı ise açıklanmadı. Çocuğu korumayan ve ihmaller nedeniyle defalarca cinsel istismara maruz bırakılmasına neden olan bakanlık personelleri hakkında da bir soruşturma açılıp açılmadığına dair bir bilgiye yer verilmedi. BirGün’ün bakanlık kaynaklarından edindiği bilgilere göre ise bu konuda hiçbir bakanlık personeli hakkında soruşturma başlatılmadı. (Kısa Dalga)

Gündem