'Cinsel saldırı' davasında Batuhan Çolak'a indirimli ceza ve erteleme

'Cinsel saldırı' davasında Batuhan Çolak'a indirimli ceza ve erteleme
Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, “basit cinsel saldırı” suçundan beş yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. Çolak’a “sarkıntılık düzeyinde kalan cinsel saldırı” suçundan iki yıl hapis cezası veren mahkeme, “iyi hal” indirimi uygulayarak cezayı bir yıl sekiz aya indirdi. Mahkeme, cezanın iki yılın altında olması ve sanığın bir daha suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluştuğu gerekçesiyle cezayı erteledi.

Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, “basit cinsel saldırı” suçundan açılan davada indirimli hapis cezasına çarptılıdı.

Hürriyet’den Burcu Purtul Uçar’ın haberine göre Bakırköy 30’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında saldırıya maruz bırakılan avukat B.K. ile taraf avukatları hazır bulunurken, Batuhan Çolak duruşmaya katılmadı.

Duruşmada savunma yapan sanık avukatı B Kamera görüntüleri dosya içine girmemiştir. Suçu kabul etmemekle beraber, ani ve kesintili bir şekilde olan saldırının sarkıntılık düzeyinde kaldığı yönünde Yargıtay kararları dosyaya sunulmuştur. Katılanın çelişkili beyanları ve eksik delil sunmuş olması nedeniyle müvekkilimin beraatını talep ediyorum” dedi. B.K. ise “Sanık davayı uzatmaya mahsus davranmıştır. İyi hal indirimi yapılmamasını talep ediyorum” diye konuştu.

Mahkeme Batuhan Çolak'ın “sarkıntılık düzeyinde kalan cinsel saldırı” suçundan önce iki yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Takdiri indirim uygulayan mahkeme, sanığın bir yıl sekiz ay hapis ile cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme sanığın bir daha suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat elde edildiğinden, verilen cezanın ertelenmesine karar verdi.

HABERİN TAMAMI

Gündem