Çocuğa tecavüz davası: Sanık ‘Devletime karşı suçum olmadı’ diye kendisini savundu

Çocuğa tecavüz davası: Sanık ‘Devletime karşı suçum olmadı’ diye kendisini savundu
Mardin’de 10 yaşındaki çocuğa tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan Mehmet Şirin Aksu, suçlamayı kabul etmeyerek, kendisini "Devletime ve milletime karşı hiç bir suçum olmadı" diye savundu. Aksu, 27 yıl hapse mahkûm edildi.

Mardin’de Mayıs 2022’de 10 yaşındaki çocuğa tecavüz eden Mehmet Şirin Aksu'nun tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Mardin 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık Aksu hazır edildi. Çocuğun ailesi ve avukatları ile sanık avukatı da duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya Mardin Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları da katıldı.

Duruşmada, savcılık mütalaasını tekrar ederek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Avukat Leyla Sarohan, mütalaa yönünde ceza verilmesini isteyerek, dosya kapsamındaki raporlarla sanığın suçunun sabit olduğunu belirtti. Sanığın aynı zamanda mağdura cebir ve şiddet uygulayarak, "nitelikli cinsel istismar" suçunu işlediğini kaydeden Sarohan, verilecek cezanın yarı oranında artırılması gerektiğini kaydetti.

Sanığın savunmasının dikkate alınmaması gerektiğini ifade eden Sarohan, sanığın 12 yaşından küçük çocuğa dönük "cinsel istismar" suçunu işlediği gerekçesiyle indirim yapılmadan üst sınırdan cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Avukat Civan Ortaç ise sanığın aynı zamanda "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan da cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

“Devletime ve milletime karşı suçum olmadı”

Sanık Mehmet Şirin Aksu ise suçlamayı kabul etmedi, "Devletime ve milletime karşı hiç bir suçum olmadı" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa "nitelikli cinsel istismar" suçunu cebir kullanarak işlediği gerekçesiyle indirim yapmadan 27 yıl hapis cezası verilmesine karar verdi. (Kısa Dalga)

Gündem