Çocuğu özel okulda olan velilere çağrı: Teknik rapor isteyin

Çocuğu özel okulda olan velilere çağrı: Teknik rapor isteyin
İstanbul Valiliği’nin açıkladığı riskli okullar listesinde hiçbir özel okulun bulunmaması, veliler arasında endişe yarattı. TÖZOK Başkanı Öztürk, “teknik rapor isteyin” çağrısı yaptı.

Deprem riskine karşılık İstanbul’da 93, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 5 okul için tahliye kararı verilmişti. Bu arada İstanbul’daki okulların tahliye işlemleri de başladı.

Valiliğin açıkladığı listede sadece MEB okullarına yer verildiğine dikkat çeken veliler özel okulların durumuna ilişkin de bilgilendirme bekliyor.

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Zafer Öztürk, Ekonomi gazetesine yaptığı açıklamada özel okulların büyük bölümünün 1999 depremi sonrasında ve ilgili yönetmeliklere göre inşa edildiğini vurguladı.

Özellikle İstanbul gibi riskli bölgelerde dönem dönem rapor istendiğini de vurgulayan Öztürk, “Mesela 2020’de benzer bir rapor istendi. Okullarımız o dönem Mimarlar Odası ile bir çalışma yürüterek teknik raporlarını aldılar. Bunların keyfi şekilde yürütülmesi mümkün değil” dedi.


Kuşku duyan velilerin okulları ile iletişime geçerek binalara ilişkin teknik raporları talep etmeleri isteyen Öztürk, “Bunun içinde zemin raporu var, beton inceleme raporları var, karot raporları var. Bu raporlarda yetersizlik bildirilirse okul bunun yetersizliğini gidermek ile yükümlü. Bakanlık da bunun takibini yapıyor” diye konuştu.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Nejla Kurul ise valiliklerin özel okulları depremle ilgili çalışmaların dışında bırakamayacağını söyledi. Kurul, “İstanbul Valiliği, ben sadece kamu okullarıyla ilgili açıklama yaparım, özel okullar beni bağlamaz diyebilir mi? Diyemez, çünkü Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, tüm okullarda eğitimin sağlıklı ve güvenli ortamda yapılmasını sağlar. Özel okulların da içinde öğrenci, öğretmen, yöneticilerimiz var. Milli Eğitim Bakanlığının, Valiliğin böyle bir lüksü yok” dedi.

(Kısa Dalga)

Gündem