Çocuk işçinin ölümü saatlerce fark edilmemiş

Çocuk işçinin ölümü saatlerce fark edilmemiş
13 yaşındaki Harun Yıldız'ın yaklaşık 3 saat ortadan kaybolduğu, daha sonra yük asansörünün altındaki boşlukta cansız bedeninin bulunduğu belirtildi. Çocuk işçinin ölümüyle ilgili iş yeri sahipleri tutuklandı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde oto tamir dükkanında üzerine yük asansörü düşen çocuk işçi Harun Yıldız'ın (13) ölümüyle ilgili iş yeri sahipleri tutuklandı.

Ulubey Mahallesi Bilgin Sokak'ta oto tamir dükkanında çalışan Harun Yıldız'ın üzerine dün saat 19.00 sıralarında yük asansörü düştü. Yıldız'ın cansız bedenini, ziyarete gelen bir yakını buldu.

Harun Yıldız'ın cesedi, savcının yaptığı incelemenin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yıldız'ın cenazesi, otopsinin ardından ailesine teslim edilerek, toprağa verilmek üzere Van'a götürüldü. Okula gitmeyen Harun Yıldız'ın, yaklaşık 1 yıldır oto tamirhanesinde çalıştığı belirtildi.

Saatlerce fark edilmemiş

Öte yandan olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında iş yeri sahibinin ifadesi alındı.

Harun Yıldız'ın, cansız bedeni bulunmadan yaklaşık 3 saat önce kaybolduğu ve iki bölümden oluşan iş yerinin diğer tarafında, yük asansörünün üzerine düşmesi sonucu öldüğü belirtildi.

Bölgede esnaf olan Veli Ateş, çocuğun dükkanda çırak olarak çalıştığını belirterek, "3 saate yakın kaybolmuş. Çocuğu asansörün altındaki boşlukta bulmuşlar. Küçük yaştaki çocuklarımızı meslek öğrensin diye böyle işlere vermeyelim. Olayı duyunca çok üzüldüm" dedi.

İki tutuklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Harun Yıldız'ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada iş yeri sahipleri İ.Ç. ve K.Ç., polis tarafından gözaltına alındı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgularından sonra nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüpheliler, Harun Yıldız'ın iş yerinde çalışmadığını, çalışan bir akrabasını ziyarete geldiğini iddia etti.

Şüpheliler ayrıca asansörün tüm bakımlarının ve kontrollerinin yapıldığını, bir sorunun olmadığını öne sürdü.

İ.Ç. ve K.Ç., "taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklandı. (DHA)

Gündem