Çocuklara cami temizletilmişti: Suç duyurusuna verilen 'yer yok' kararına yapılan itiraz da reddedildi

Çocuklara cami temizletilmişti: Suç duyurusuna verilen 'yer yok' kararına yapılan itiraz da reddedildi
Tekirdağ ve Batman’da Kasım ayında ilkokul öğrencilerine cami temizliği yaptırılmasına karşı yapılan suç duyurusu hakkında verilen ’İşlem Yapılmasına Yer Olmadığı’’ kararına yapılan itiraz da Batman 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi.

Laiklik Meclisi, Tekirdağ ve Batman’da Kasım ayında ilkokul öğrencilerine cami temizliği yaptırılmasına karşı Tekirdağ ve Batman'ın İl Milli Eğitim Müdürlükleri, İl Gençlik ve Spor Müdürlükleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Reddedildi

Şikayet hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen ‘’İşlem Yapılmasına Yer Olmadığı’’ kararına yapılan itiraz Batman 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi.

Laiklik Meclisi tarafından konuya dair yapılan yazılı açıklamada, "Şüphelilerin tespiti yapılmadan, ifadelerinin alınmadan dosya hakkında ‘’İşlem Yapılmasına Yer Olmadığı’’ kararı verilmesi ve kararın hızlıca onaylanarak dosyanın kapatılması, gerici eğitim uygulamalarının yargı eliyle korunması ve tescillenmesi anlamına gelmektedir" denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Şeriat sloganlarına işlem yapılmamakta'

"Ülkenin her yerine yayılan gerici uygulamalar, yargı güvencesine sığınarak gün geçtikçe artmaktadır. Bir yandan adliyelerde atılan şeriat sloganlarına işlem yapılmamakta, bir yandan da yurttaşların hukuki başvuruları alelacele reddedilerek gerici uygulamaların üzeri örtülmek istenmektedir."

'Çocuklarımızı gerici karanlığa teslim etmeyeceğiz'

"Laiklik Meclisi olarak, başta ÇEDES projesi olmak üzere her türlü gerici uygulamaya karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi ve gerekli hukuki yollara başvuracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Çocuklarımızı gerici karanlığa teslim etmeyeceğiz." (Kısa Dalga)

Gündem