Çorlu Tren Katliamı'nda oğlunu kaybeden Mısra Öz: 'Bu kapıdan adaletle çıktık demek istiyoruz'

Çorlu Tren Katliamı'nda oğlunu kaybeden Mısra Öz: 'Bu kapıdan adaletle çıktık demek istiyoruz'
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018 yılında meydana gelen 7'si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 300'den fazla kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin 13 sanığın yargılandığı davaya bugün devam ediliyor.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018 yılında meydana gelen 7'si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 300'den fazla kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin 13 sanığın yargılandığı davanın 15'inci duruşması bugün görülüyor.

Yakınlarını kaybedenler ve avukatları duruşma öncesi "Çorlu'nun hesabı sorulacak" sloganıyla yürüyüş yaptı. Yürüyüşün sonundaki basın açıklamasında Mısra Öz, “Biz buradan artık elimiz boş dönmek istemiyoruz” dedi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren kazasına ilişkin 13 sanığın "taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan yargılandığı davanın bugünkü duruşması Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce Çorlu Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda başladı.

Duruşma öncesi, kazada yakınlarını kaybedenler aileler ve avukatları Çorlu Santral önünde bir araya gelerek duruşmanın yapıldığı eğitim merkezine yürüdü. Yürüyüşe, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de katıldı.

'Biz buradan artık elimiz boş dönmek istemiyoruz'

Yürüyüşün tamamlandığı Çorlu Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nun önünde basın açıklaması yapan kazada eski eşi Hakan Sel ile oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz, “Bir önceki duruşma talep ettiğimiz rapor umarım iyi şekilde gelmiştir. Tanıkların ifadesi umarım iyi şekilde karşımıza çıkmıştır. Biz buradan artık elimiz boş dönmek istemiyoruz. "Bu kapıdan adaletle çıktık" demek istiyoruz. Sizlere çıkışta görüşmek üzere herkesin emeğine sağlık” dedi.

'Üst düzey yöneticiler yargılanmadığı sürece ‘Çorlu Tren Katliamı’ davası kapanmayacak'

Kazada yakınlarını kaybeden Zeliha Güvenç Bilgin de şunları söyledi:

“Çorlu tren katliamının altıncı yılında 14. duruşmasında yeniden birlikteyiz Üst düzey yöneticiler yargılanmadığı sürece ‘Çorlu Tren Katliamı’ davası kapanmayacaktır. Biz bunun sözünü ilk önce kaybettiğimiz 25 cana verdik, sonra bizlere inanan sizlere. Ve dimdik bir şekilde buradayım. Evladımın, kardeşlerimin 25 canın adaletini sormak için hesabını Çorlu'nun bizim için, hepimiz için ezilen adaleti bulmak için buradayız. Haydi bismillah diyoruz. Yakan top oynamaya yeniden devam ediyoruz. Ama inşallah o top bir gün bizde kalacak. Teşekkür ediyoruz hepinize.” (ANKA)

Gündem