Çorum'da korkunç olay: Eski muhtar, okul servisini durdurdu, iki çocuğu öldürdü

Çorum'da korkunç olay: Eski muhtar, okul servisini durdurdu, iki çocuğu öldürdü
Çorum'un Alaca ilçesinde eski muhtar Servet B, oğlu ile kavga ettikleri iddiasıyla 8'inci sınıf öğrencisi Tunç Taşar (14) ve Kaan Hakverdi’yi (13) durdurduğu okul servisinde tabancayla öldürdü. Çocuklardan Kaan Hakverdi'nin, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin akrabası olduğu ortaya çıktı.




Çorum'un Alaca ilçesinde eski muhtar Servet B., oğlu ile kavga ettikleri iddiasıyla 8'inci sınıf öğrencisi Tunç Taşar (14) ve Kaan Hakverdi’yi (13) durdurduğu okul servisinde tabancayl vurdu. Hastaneye kaldırılan Taşar ve Hakverdi yaşamını yitirirken, Servet B. ile eşi gözaltına alındı. Öte yandan Eski muhtarın katlettiği çocuklardan Kaan Hakverdi'nin, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin akrabası olduğu ortaya çıktı.

Edilen bilgiye gör,e olay sabah saatleri sıralarında Alaca ilçesi İmat Köyü'nde meydana geldi. Köyün eski muhtarı Servet B’nin oğlu Z.B. ile 8'inci sınıf öğrencileri Tunç Taşar ve Kaan Hakverdi, kavga etti. Servet B’nin oğlu Z.B, akşam eve gidince yaşananları babasına anlattı. Bu sabah Servet B, yolda durdurduğu okul servis minibüsündeki Taşar ve Hakverdi’ye tabancayla peş peşe ateş etti. Servet B. kaçarken, yaralanan çocuklar çağırılan ambulanslarla Alaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Tunç Taşar ile Kaan Hakverdi, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Jandarma ekipleri, yeni bir olay yaşanmaması için köyde geniş güvenlik önlemi alırken, gözaltına alıan Servet B’nin sorgusunun sürdüğü bildirildi. 

"Şaşkın ve üzgünüm"

Eski muhtarın katlettiği çocuklardan Kaan Hakverdi'nin akrabası olan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, haberi Gebze'de saha çalışması yaparken aldı. Derhal Çorum'a hareket eden Hakverdi, ANKA'ya "Gebze'de alan çalışmasındaydım. Şimdi yoldayım Çorum'a gidiyorum. Çok şaşkın ve üzgünüm. Kaan Hakverdi babamın amcasının torunu. Jandarma ve Başsavcı ile görüştüm. Çocuklar Alaca'da hastanede PCR testinin sonucunu bekliyoruz. Dediğim gibi çok şaşkınım ve üzgünüm. Cidden çok ilginç nasıl böyle bir şey olabilir. Köy'de kimse husumetli değil. Aileler arasında daha önce yaşanan bir kavga var mı bilgim yok" açıklamasını yaptı.  

(ANKA)

 

 

Gündem