Covid-19 izniyle tahliye edilen 90 bin hükümlü cezaevine dönmeyecek

Covid-19 izniyle tahliye edilen 90 bin hükümlü cezaevine dönmeyecek
Cezaevlerindeki covid izni pazartesi sona eriyor... Salgın başladığından beri 122 bin hükümlü Covid iznine gönderildi. Denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl ve daha az süre kalan 90 bin mahkûm cezaevine geri dönmeyecek.

Covid-19 pandemisi nedeniyle cezaevlerinde uygulanan "izin" pazartesi günü sona eriyor. Meclis’ten geçerek yasalaşan yeni infaz düzenlemesiyle birlikte 'Covid iznin'de yeni döneme de geçiliyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, koronavirüs salgını nedeniyle cezaevinden bugüne kadar 122 bin hükümlü cezaevinden çıkarıldı. Bu hükümlülerin denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl ve daha az süre kalan 90 bini cezaevine dönmeyecek.

32 bin mahkûm ise salı günü itibarıyla cezaevine teslim olacak ve infazını tamamlamaya devam edecek. Hükümlülere cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek. Cezaevine dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak.

Yeni düzenlemeden yararlanmak isteyen haklarındaki hüküm kesinleşmemiş çok sayıda tutuklu ilginç bir yola başvurdu. Düzenlemenin 31 Temmuz’dan itibaren geçerli olması nedeniyle hakkında verilen hapis cezasını bir üst mahkemeye taşıyan bir çok hüküm özlünün, temyiz dilekçelerini geri çekme başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

AK Parti kurmayları, “Yaptığımız düzenleme 7’nci ayın 31’i itibarıyla kesinleşmemiş kararlar için uygulanamıyor. Hakkında çıkan bir kararı temyiz edenler dilekçe vererek, ‘Ben temyiz dilekçemi geri çekiyorum, beni mahkûm edin. Mahkûm edin, bu düzenlemeden yararlanayım’ diyor” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem