Cumartesi Anneleri yine engellendi: Çok sayıda gözaltı var

Cumartesi Anneleri yine engellendi: Çok sayıda gözaltı var
Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklamasını polis engelledi. Çok sayıda kayıp yakını ve insan hakları savunucusu gözaltına alındı. Cumartesi anneleri Twitter hesabından gözaltına alınan 19 isim açıklandı.

Ellerinde karanfiller bulunan Cumartesi Anneleri’nin 950. haftada da açıklama yapması engellendi. Çok sayıda kayıp yakını ve insan hakları savunucusu gözaltına alındı. Gazetecilerin görüntü çekmesi de polis tarafından engellendi.

Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre gazetecilerin görüntü çekmesi de polis tarafından engellendi. Ayrıca aralarında kayıp yakını İkbal Eren'in de olduğu iki kişi, ilk grubu taşıyan gözaltı aracı gittikten sonra "Basın açıklaması yaptıkları" gerekçesiyle gözaltına alındı.

Gözaltı sonrasında polis, 20 kişinin gözaltına alındığını 12’sinin kadın 8’inin erkek olduğunu anons etti.

Cumartesi Anneleri ise 19 kişinin gözaltına alındığını belirterek isimleri paylaştı: Besna Tosun, Maside Ocak, Hasan Karakoç, Meriç Eyüboğlu, Cüneyt Yılmaz, Leman Yurtsever, Ali Tosun, Ali Ocak, Selvi Gülmez, Hanife Yıldız, Mikail Kırbayır, İrfan Bilgin, Hünkar Yurtsever, Sebla Arcan, Hatice Korkmaz, İsmail Yücel, Meryem Bars, İkbal Eren, Mukaddes Şamiloğlu. (Kısa Dalga)

Gündem