Cumhur ittifakı ortağı Destici'den maden tepkisi: Burada problem var, bir eksiklik, noksanlık var

Cumhur ittifakı ortağı Destici'den maden tepkisi: Burada problem var, bir eksiklik, noksanlık var
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bartın'da meydana gelen maden faciasıyla ilgili "Kömür maden ocaklarında meydana gelen kazalarda Avrupa ile kıyasladığımızda ortalamanın üzerinde can kaybı veriyoruz. Bu patlamadan da gerekli dersleri çıkartıp, her türlü tedbirin alınması gerekmektedir" dedi.

BBP Başkanı Mustafa Destici, Mersin'de partisinin Olağan 2'nci İl Kongresi'ne katıldı. Konuşmasına Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenleri rahmetle anarak başlayan Destici, şöyle dedi:

"Tüm imkanlar seferber edildi. Tabii bunu söylerken kömür maden ocaklarında meydana gelen kazalarda Avrupa ile kıyasladığımızda ortalamanın üzerinde can kaybı veriyoruz. Şimdi burada problem var, bir eksiklik, noksanlık var. Bu patlamadan da gerekli dersleri çıkartıp, her türlü tedbirin alınması gerekmektedir.

Bakın şu anda o ocak kapatıldı, üretim durduruldu. 5 savcımız şu anda bu hadisenin nasıl meydana geldiği, burada bir hata ihmal, kusur var mıdır, bunu araştırıyorlar. Bir hata, ihmal, kusur varsa bu mutlaka ortaya çıkarılmalı ve hak edenler de hak ettiği muameleyle yüzleşmelidirler." (DHA)

Gündem