Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mayıs’ta 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması planlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mayıs’ta 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması planlıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mayıs ayında 45 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılmasının planlandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirilen 3 bin 500 engelli öğretmen ataması törenine katıldı.

Erdoğan, 3 bin 500 engelli vatandaşın sınavlarda aldıkları puan sıralamasına göre atama işlemlerini gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini belirterek, "Bu atama ile birlikte son 10 yılda eğitim öğretim camiamıza katılan engelli öğretmen sayımız yaklaşık 11 bin 500'ü buluyor. Engelli atamamızın hak sahibi öğretmenlerimize, ailelerine, bakanlığımıza, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim kadromuz sizlerle daha da güçlendi. Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarda görev yapan öğretmen sayımız da hamdolsun 1 milyonu geçti. Öğretmenlerimizin yüzde 75'inin bizim dönemimizde göreve başlaması, önceliklerimizin en başına eğitimi yerleştirmiş olduğumuzun en önemli göstergelerinden biridir. Eğitim alt yapımızı bütçesiyle, dersliğiyle, personeliyle güçlendirerek ülkemizi bu alanda da Türkiye Yüzyılı'na hazırladık" dedi.

Erdoğan, öğretmenlerin birikmiş tüm sorunlarını çözdüklerini savunarak, "Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladığımız 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması gibi müjdelerle sizlerin yanında olduğumuzu göstermeyi sürdüreceğiz. Bu arada sözleşmeliden memur statüsüne geçen 93 bin 272 öğretmenimize de kadrolarının hayırlı olmasını diliyorum. Deprem afetinde eşini veya çocuğunu kaybeden, sağlık mazereti ortaya çıkan 4 bin 536 öğretmenimizin yer değişikliği talebini de hemen yerine getirdik. Aynı şekilde bu bölgedeki öğretmenlerimizin il içi yer değişikliği istekleri süratle karşılandı" diye konuştu.

67 bine yakın öğretmenin başöğretmenlik, 517 bine yakın öğretmenin de uzman öğretmen unvanı kazandığını söyleyen Erdoğan, “Unvan tazminatı ve ek ders ücreti ile birlikte başöğretmen maaşı yaklaşık 25 bin lirayı, uzman öğretmen maaşı da 22 bin 500 lirayı buldu. İnşallah önümüzdeki dönemde kamu personelinin ücretlerinde yapılan her iyileştirmeden öğretmenlerimiz de yararlanmaya devam edecektir” dedi. (DHA)

Gündem