Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'belediyeleri engellemedik' iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'belediyeleri engellemedik' iddiası
Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet belediyelerinin, merkezi idareden kendilerine kaynakların sınırlı şekilde ulaştığı eleştirilerine karşılık, "Kaynağı neredeyse iki kat artırdığımız halde muhalefet cenahı utanmaz, arlanmaz bir şekilde 'engellendik' yalanına sığınmaya çalışıyor" dedi.

Erdoğan, muhalefet belediyelerinin eleştirilerine karşılık "Engelemedik, destekledik" iddasında bulundu.

Yerel yönetimlerin belirlendiği 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala siyasi polemikler de sürüyor.

Muhalefet belediyelerinin, merkezi idareden yeterli kaynak alamadıkları söylemlerine Erdoğan'dan yalanlama geldi. Bugün Balıkesir mitinginde, "belediyelere ayrılan kaynağı neredeyse ikiye katladıklarını" söyleyen Erdoğan, sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Erdoğan "Belediyelere merkezî idareden ayrılan kaynağı neredeyse iki kat artırdığımız halde muhalefet cenahı utanmaz, arlanmaz bir şekilde 'engellendik' yalanına sığınmaya çalışıyor" diyerek muhalefet belediyelerini suçladı.

"Bunlar bütçede engelli değildir, bunlar eser ve hizmet engellidir" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Şehirlerine yaptıkları ihaneti gizlemek için de tamamı yalan ve yanlış üzerine kurulu kampanyalarla milleti kandırmanın peşindeler. Milleti kandırarak makam-mevki elde etme üzerine kurulu siyaset, eski Türkiye’nin tarzıdır. Bizim son 21 yılda hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımları sayesinde ülkemizde siyasetin işleyişi de değişti. Eskinin ideolojik istismar, korku ve laf cambazlığıyla kifayetsizliğini gizleme siyasetinin yerini eser ve hizmet siyaseti aldı."

"31 Mart dönüm noktası"

Erdoğan yeni Türkiye’de "Eskinin geçer akçesi zübük siyasetinin işlemeyeceğini" belirterek "31 Mart, inşallah şehirlerimizin Gerçek Belediyecilik’le geleceğe hazırlanması konusunda tarihî bir dönüm noktası olacaktır" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem