Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl anlaşması açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl anlaşması açıklaması
Erdoğan, Rusya'nın askıya aldığı tahıl koridoru anlaşmasıyla ilgili şunları söyledi:"İstanbul'da kurulmasını temin ettiğimiz ortak mekanizma ile Ukrayna buğdayının 9.3 milyon tonunu insanlığın hizmetine sunarak gıda krizinin nispeten azaltılmasını sağladık. Her ne kadar Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle bu konuda mütereddit davsansa da biz insanlığa hizmet için gayret göstermeye kararlılıkla devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, Rusya'nın askıya aldığı tahıl koridoru anlaşmasıyla ilgili şunları söyledi:

"İstanbul'da kurulmasını temin ettiğimiz ortak mekanizma ile Ukrayna buğdayının 9.3 milyon tonunu insanlığın hizmetine sunarak gıda krizinin nispeten azaltılmasını sağladık. Her ne kadar Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle bu konuda mütereddit davsansa da biz insanlığa hizmet için gayret göstermeye kararlılıkla devam edeceğiz."

"Dünyanın gelişmiş diye tarif edilen ülkeleri sağlıkta da sadece belli bir seviyenin üstünde insanlara hizmet ediyor" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Gelişmiş ülkelerde, hastane kapısına bile yaklaştırılmadan salgınla mücadele eden insanların öyküsüne şahit olduk. Küresel salgınla imtihanımızı hem içeride hizmetle hem dışarıya verdiğimiz destekle alnımızın akıyla verdik. Hiçbir ayrım yapmadan elimizdeki tüm imkanları insanlık için seferber ettik."

Erdoğan, ayrıca Covid-19 pandemisi ile ilgili olarak, "Türkiye olarak küresel salgınla imtihanı hem sunduğumuz sağlık hizmeti ile hem de gönderdiğimiz tıbbi destek ile alnımızın akı ile verdik. Salgının ilk gününden itibaren hiçbir ayırım yapmadan elimizdeki tüm imkanları insanlarımız için seferber ettik" dedi.

Gündem