Cumhurbaşkanı seçiminde oy verdi, milletvekili pusulasını 'hatıra' diye eve götürdü: Sandıkta oy pusulaları tam yazıldı

Cumhurbaşkanı seçiminde oy verdi, milletvekili pusulasını 'hatıra' diye eve götürdü: Sandıkta oy pusulaları tam yazıldı
İzmir'de sadece cumhurbaşkanlığı için oy kullanıp milletvekili pusulasını eve götüren Semra Günger, oy kullandığı sandığın tutanağında oy pusulalarının sayısının tam yazıldığını görünce ilçe seçim kuruluna başvurdu.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde İzmir'in Örnekköy Mahallesi'nde 2200 numaralı sandıkta oy kullanan Semra Günger isimli seçmen, cumhurbaşkanlığı pusulasını doldurdu ancak milletvekili oy pusulasını boş bıraktı. Milletvekili oy pusulasını cebine koyarak kabinden çıkan Günger, sandığa içinde yalnızca cumhurbaşkanı oy pusulası bulunan zarfı atarak oy verme işlemini tamamladı.

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre daha sonra oy kullandığı sandığın tutanağını oyveotesi.org adresinden kontrol eden Günger, sandıkta 341 oy kullanıldığını ve 338 oyun geçerli sayıldığını fark etti. Geçersiz sayılan üç oyun ise pusulada birden fazla partinin işaretlenmesi nedeniyle geçersiz sayıldığını ve sandıkta kendisinin aldığı eksik pusulasının kayda geçmediğini gören Günger, Karşıyaka İlçe Seçim Kurulu'na giderek durumu anlattı.

Dilekçesinde 'Oy pusulası bendedir' yazdı

İlçe seçim kuruluna dilekçe veren Günger, dilekçesinde "14.05.2023 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde oy kullandım. Fakat sistemde kullandığım sandıkta (2200 nolu sandık) hata olduğunu gördüm. Çünkü sistemde her iki pusula ile ilgili tam yazıldığı halde eksik olması gerekiyordu. Fakat buna dönük itirazın olmaması nedeniyle bu hatalı durumun tarafıma izahını istemekteyim. Cumhurbaşkanlığı için pusulayı zarfa koyup, milletvekili pusulasını koymamıştım. Dolayısıyla bir pusula sistemde eksik olmalıydı. Bu eksiklik görünmemektedir. Gereğinin yapılması, tarafımın bilgilendirilmesini arz ederim. NOT: oy pusulası bendedir" ifadelerini kullandı.

'Oyumun akıbetini sordum'

Günger'in dilekçesi üzerine ilçe seçim kuruluna polis çağırıldı. Polisler Günger'in elinden oy pusulasını zorla almak istedi ancak Günger pusulayı teslim etmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine olay savcılığa bildirildi. Günger, "Hala beni rehin tutuyorlar. Ben oy pusulalarından birini kullandım birini kullanmadım. Milletvekili pusulasını hatıra olarak yanıma aldım. Daha sonra seçimde yapılan hatalara ilişkin çok gürültü çıkınca ben de sandığımın ıslak imzalı tutanağını kontrol ettim. Dökümlerde olmayan pusula gözükmüyor. Öyle olunca önce tüm partilere giderek durumu anlattım. İlçe seçim kuruluna gitmemi söylediler. Giderek oyumun akıbetini sordum. Pusulayı da gösterdim. Polis çağırdılar. Pusulayı benden almak istediler. Devlet malı dediler. Devletin onu bana tahsis ettiğini söyledim. Çözemediler ve şu an bekliyoruz" dedi.

'Gözaltına alınmak istendim'

Başta gözaltına alınmak istendiğini söyleyen Günger, "54 yaşındayım ilk defa oy kullandım. Bir sürü berbat işler yapanlar var. Gidip onların peşine düşmüyorlar benden hatıra olarak saklamak istediğim pusulayı almaya çalışıyorlar. Çantayla girmedik, cep telefonuyla girmedik, cebime koyup çıktım" diye konuştu.

Gündem