Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İşsizlik son 11 yılın en düşük seviyesinde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İşsizlik son 11 yılın en düşük seviyesinde
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TÜİK istatistiklerini referans göstererek, "Bu yıl işsizlik oranımız son 11 yılın en düşük seviyesine inmiş durumda." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Platin Dergisi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Platin Global 100 Ödülleri Töreni"ne katıldı.

İzlenen politikalar sonucunda 13 çeyrektir ülkenin ekonomik bakımdan büyüme kaydettiğini söyleyen Yılmaz, işsizlik rakamlarının da gerilediğini ifade etti.

"İşsizlik son 11 yılın en düşük seviyesinde"

TÜİK istatistiklerini referans gösteren Yılmaz, "Bu yıl işsizlik oranımız son 11 yılın en düşük seviyesine inmiş durumda. Geçtiğimiz gün TUİK tarafından açıklanan işsizlik rakamımız yüzde 8.5 gibi bir rakamı ortaya koydu. Orta vadeli programda biz yüzde 10.1 diye tahmin etmiştik yıl sonunu. Tahminlerimizden daha iyi bir netice ortaya çıktığını görmekten mutluluk duyuyoruz." dedi.

İhracatta bir önceki yılın aynı ayına göre 5.2 artış

İhracat rakamlarına dair de açıklamada bulunan Yılmaz, şu bilgileri verdi:

"İhracatımıza baktığımız zaman önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.2 artış görüyoruz, Kasım ayı ihracatında. İhracatçılarımızın ana pazarı olan Avrupa'da ciddi bir durgunluk yaşanıyor. Bir çok ülke eksi büyümeler kaydediyor bu dönemde. İhracat pazarlarımızın daraldığı, global olarak ekonomilerin zorluklar yaşadığı bir yılda, ihracatçılarımızın gösterdiği bu performans her türlü takdirin üzerinde. Ocak-Kasım döneminde 233 milyar doları bulmuş durumdayız. Yıl sonu itibariyle ihracatımızın orta vadeli program hedefimiz olan 255 milyar doların üzerinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.1

Gündem