Cumhurbaşkanı’nın özel kalemi istedi, "Ekonomist Erdoğan" yazısına erişim engeli geldi

Cumhurbaşkanı’nın özel kalemi istedi, "Ekonomist Erdoğan" yazısına erişim engeli geldi
Yazarımız Sedat Bozkurt'un 21 Ağustos 2022 günü yayınlanan "Ekonomist Erdoğan" başlıklı yazısı hakkında Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın "kişilik haklarına saldırı" iddiasıyla yaptığı başvuru kabul edildi ve erişim engeli kararı verildi. Yazıda, Hasan Doğan'ın adı tek cümle içinde geçmekteydi.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın başvurusu üzerine Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt’un “Ekonomist Erdoğan” başlıklı yazısına erişim engeli getirdi.

Hasan Doğan’ın avukatı aracılığıyla hakimliğe yaptığı başvuruda yazı nedeniyle “kişilik haklarına saldırı” olduğunu iddia ettiği yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi konusundaki kararları kimseye danışmadan tek başına aldığı belirtiliyor ve Doğan’ın da Erdoğan ile görüşecek olan kişilere Cumhurbaşkanı’nın hoşuna gitmeyecek düşüncelerini söylememeleri yolunda uyardığı belirtiliyordu.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda, Hasan Doğan’ın avukatı Gürkan Demirkesen tarafından yapılan başvuruda Kısa Dalga’da yayınlanan “Ekonomist Erdoğan” başlıklı yazıda, “müvekkilinin kişilik haklarına saldırı mahiyetinde ifade ve görüntüler kullanıldığı gerekçesi” ile içeriğin yayından kaldırılması talebinde bulunulduğu belirtildi.

Hakimlik de “Talep edenin itibar ve saygınlığının zedelenmesine neden olacak palyaşımların olduğu anlaşılmakla 5651 sayılı kanunun 9/3-4 maddelerindeki şartlar oluştuğundan erişimin engellenmesine” karar verdiğini belirtti.

Kısa Dalga, yasanın açık hükmüne ve basın özgürlüğüne aykırı bu karara itiraz edecek ve bütün hukuki yolları kullanacağını açıkladı.

Bozkurt'un yazısını, Hasan Doğan'ın adı geçen tek cümleyi çıkararak yeniden yayınlıyoruz. Okumak için lütfen burayı tıklayın.

Gündem