Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor: Neler konuşulacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor: Neler konuşulacak?
Yarın toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında terörle mücadele ile İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreci, EYT teklifi konuşulacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yarın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacak. EYT'lilere ilişkin düzenleme toplantının öncelikli gündem maddesi olurken komisyonda kabul edilen teklif Salı günü de Genel Kurul'da görüşülmeye başlanacak. Düzenlemeyle ilk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde edecek.

7'nci Yargı Paketi gündemde

TRT Haber'de yer alan habere göre, 7'nci Yargı Paketi de kabine toplantısının bir diğer gündem başlığı. Düzenlemeyle 'çat-kapı' haciz işlemi de tarihe karışacak. Kira ve komşuluk uyuşmazlıklarına ara buluculuk şartı getirilecek. Terörle mücadele de toplantıda değerlendirilecek. Yurt içinde ve sınır ötesinde yürütülen operasyonlardaki son durum görüşülecek.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreci konuşulacak

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreci Kabine Toplantısı'nda masada olacak. Türkiye aleyhine düzenlenen skandal eylemlere izin veren İsveç hükümetinin tutumu değerlendirilecek. İzlenecek yol haritası görüşülecek.

Gündem