Cumhuriyet coşkusu her yerde

Cumhuriyet coşkusu her yerde
Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıldönümü tüm yurtta kutlanıyor. Ankara’daki törenler her yıl olduğu gibi, devletin zirvesinin Anıtkabir’i ziyareti ile başlayacak. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere belediyeler konserler düzenleyecek.

Tüm ülke Cumhuriyetin 99. Yıldönümünü coşkuyla kutluyor. Ankara’daki resmi törenler her yıl olduğu gibi, devletin zirvesinin Anıtkabir’i ziyareti ve Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakması ile başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anıtkabir’deki törenden sonra Beştepe’de tebrikleri kabul edecek. Geleneksel kortej yürüyüşü de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başlayıp Ulus’taki Birinci Meclis binasında sona erecek.

Cumhuriyet coşkusu, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere belediyelerin düzenledikleri konser programları ile devam edecek. 99. Yıl Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinden bazıları şöyle:

İSTANBUL: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür Merkezi’nde konser programları gerçekleştirecek. İstanbul Boğazı’nda drone ve havai fişek gösterileri, İstanbul Boğazı ve Galata Kulesi’nde mapping ve lazer şovları,15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şelale gösterisi ve konserler düzenlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği kutlamaların merkezi Üsküdar Meydanı olacak. Etkinlik saat 19.00’da DJ gösterimiyle başlayacak. 19.40’ta Bege sahne alacak. 20.25’te Anadolu Ateşi dans gösterimini sergileyecek. Etkinlik Selda Bağcan konseriyle son bulacak.

Şişli’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda da saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası’nın “Kuvayi Milliye ve Cumhuriyet” isimli konseri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri dinleyici ile buluşacak.

Beşiktaş’ta fener alayı yürüyüşü düzenlenecek. Saat 19.30’da Şairler Sofası Parkı önünde buluşacak olan yurttaşlar, Türk bayrakları, Atatürk posterleri, meşalelerle Barbaros Meydanı’na yürüyecek. Maçka Demokrasi Parkı’nda Yaşar konseri verilecek.

Eyüp Haliç Etkinlik Alanı’nda saat 20.30’da Tuğkan sahne alacak. Sultanbeyli Kent Meydanı’nda saat 20.30’da Yüksek Sadakat sahneye çıkacak. Sertab Erener, Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında, İspark Avcılar Açık Otoparkı'nda saat 20.00'de konser verecek. Sarıyer’de saat 10.00’da geçit töreni ile başlayacak programlar, saat 18.00’de Kefeliköy’den başlayıp Sarıyer’de sona erecek kortej yürüyüşü ile devam edecek ve Hayko Cepkin konseriyle sona erecek.

Ataşehir’de Saat 19.30’da Doğu Ataşehir Migros önünden fener alayı yürüyüşüyle başlayacak olan etkinlikler, Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi önünde sanatçı Haluk Levent konseriyle devam edecek.

Maltepe’deki kutlamalarda saat 20:00’de Göksel, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin yanındaki alanda sahne alacak.

ANKARA: Cumhuriyet, “100. Yıla Doğru Cumhuriyet Yolunda” adlı etkinliklerle kutlanacak. Büyükşehir Belediyesinin düzenleyeceği etkinlikler kapsamında Kenan Doğulu, saat 19.00’da Atatürk Orman Çiftliği’ndeki Gazi Park’ta sahne alacak.

Saat 18.00’de Çankaya Belediyesi önünden meşaleli yürüyüş başlayacak. Ankaralılar meşalalerle Anıtkabir’e yürüyecek. Saat 19.00’da ise Can Bonomo, Anıtpark’ta sahne alacak.

İZMİR: Saat 19.45’te Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek gösterisi yapılacak. Ardından fener alayı yürüyüşü düzenlenecek. 350 metelik Türk bayrağının taşınacağı fener alayı Kültürpark’ın Lozan kapısında son bulacak. Program, Babazula, Adamlar konseriyle sürecek. Ardından Ümit Besen ve Pamela konseri ile yapılacak.

ADANA

Etkinlikler 19.30’da Adana Büyükşehir Belediyesi binasının önünden meşaleli yürüyüşle başlayacak. Yürüyüş, Uğur Mumcu Meydanı’nda son bulacak. Ardından saat 20.00’da Aleyna Tilki konser verecek.

ESKİŞEHİR

Porsuk Çayı’nda saat 17.00’de dragon ve kano gösterisiyle başlayacak olan etkinlikler 18.45’te vals gösterisiyle devam edecek. 19.00’da fener alayı yürüyüşü yapılacak. Eskişehir’deki bayram kutlamaları Tepebaşı Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın önünde saat 18.00’de Cumhuriyet Bayramı Korteji gerçekleştirilecek. Ardından saat 19.00’da Çamlık Alan’ında Mehtap Meral konser verecek.

AYDIN

29 Ekim’de Melike Şahin, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda sahne alacak.

MUĞLA

Milas Atapark Meydanı’nda Tuğçe Kandemir konseri düzenlenecek. Marmaris Atatürk Meydanı’nda Can Gox, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda Tahsin Duru, Aysun Karasaçlı, Mustafa Selçukoğlu, Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda Zeynep Casalini konser verecek. Bodrum’da ise Belediye Meydanı’nda Ferhat Livaneli Orkestrası sahne Turgutreis Mahallesi’nde de Grup Gripin sahne alacak.

MERSİN

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda saat 20.30’da Patron, 22.00’de ise Edis konser verecek.

SAMSUN

Cumhuriyet Bandosu eşliğinde yapılacak “Cumhuriyet Yürüyüşü” Atakum Kent Meydanı’ndan başlayarak Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde son bulacak. Burada DJ Selo ve Türk Halk Müziği sanatçısı Ethem Kaya sahne alacak.

Gündem