Cumhuriyet gazetesinin Ravza Kavakçı Kan haberlerine ceza

Cumhuriyet gazetesinin Ravza Kavakçı Kan haberlerine ceza
Cumhuriyet'e, 2019 yılında AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ın, AKP döneminde İBB'den çift maaş aldığı yönündeki haberi nedeniyle idari para cezası verildi.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden çift maaş aldığı yönündeki haberler nedeniyle Cumhuriyet gazetesine idari para cezası verdi. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Miyase İlknur, Kavakçı'nın çift maaş aldığı iddialarını “6 Ağustos 2019’da “Kavakçı için de çift maaş iddiası” ve 10 Ağustos 2019’da “Sözde mühendislik ve vekillik yapan Kavakçı’ya sorular” başlıklı haberlerle gündeme getirmişti.

Kurul ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Metro İstanbul AŞ'ye de 40 bin lira idari para cezası verdi. Kararda, Metro İstanbul tarafından Ravza Kavakçı Kan’ın kişisel verilerinin korunması yükümlülüğünün yerine getirilmediği savunuldu.

Ayrıca kurul, Metro A.Ş.’nin de teknik ve idari sorumluluklarını gözetmediğini bildirerek gazetemizde yer alan haberde Ravza Kavakçı Kan’ın kişisel verilerine yer verildiğini ifade etti.

Gündem