Cumhuriyet'ten Demirören'e: "Siz önce bir gazeteciye haber kaynağının sorulmaması gerektiğini öğrenmelisiniz"

Cumhuriyet'ten Demirören'e: "Siz önce bir gazeteciye haber kaynağının sorulmaması gerektiğini öğrenmelisiniz"
Cumhuriyet gazetesi muhabiri Hazal Oca: "Kamu bankasından binbir oyunla kredi çekilsin. Gerçekleri yazdım diye bana dava açın. Habercilik etiğini öğreneceğim son kurum Demirören Grubu olur. Siz önce gazetecilikte en temel bilgi olarak verilen bir gazeteciye haber kaynağının sorulmaması gerektiğini öğrenmelisiniz."
Cumhuriyetg gazetesi,  "En şanslı golfçü... Ziraat Bankası, kredi karşılığı aldığı araziyi yine Demirören'e kiraladı" başlıklı haber nedeniyle 3 kuruşluk dava açıp "kaynağı açıklayın" diyen Demirören Grubu'na yanıt verdi.

Haberde imzası bulunan gazeteci Hazal Ocak, sosyal medyada "Kamu bankasından binbir oyunla kredi çekilsin. Gerçekleri yazdım diye bana dava açın. Habercilik etiğini öğreneceğim son kurum Demirören Grubu olur. Siz önce gazetecilikte en temel bilgi olarak verilen bir gazeteciye haber kaynağının sorulmaması gerektiğini öğrenmelisiniz" diye yazdı.



Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın paylaşımı da şöyle: "Demirören Grubu @SHazalocak’ın haberine dava açmakla kalmamış bir de “HABER KAYNAĞINIZI AÇIKLAYIN” diyor… Gazeteciliğin evrensel kuralı “gazeteci haber kaynağını açıklamaya zorlanamaz” ilkesini bile bilmeyen bir şirket… Ve ne yazık ki bu ülkede medya sahibi!.."



Gündem