Cüneyt Özdemir'den tepki: Şimdi bir şeyi pişirmeye başladılar...Birisi 50'yi geçti mi, bu hikaye bitmiştir

Cüneyt Özdemir'den tepki: Şimdi bir şeyi pişirmeye başladılar...Birisi 50'yi geçti mi, bu hikaye bitmiştir
ATA ittifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ilk turda biterse "kaos" olur sözlerinde sonra bugünde Nagehan Alçı köşesinde "Hiç kimse kendini kandırmasın. Adeta açık hava tımarhanesine dönmüş bu Türkiye ortamında hiçbir yurttaş '50.2' gibi skorlara saygı duymaz" görüşünü savunurken gazeteci Cüneyt Özdemir'den bu söylemlere tepki geldi. Özdemir "Kim olursa olsun, birisi 50'yi geçti mi, bu hikaye bitmiştir" dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 14 Mayıs seçimlerine giden süreçte partilerin "ilk turda bitmeli" söyleminin tehlikeli olduğunu savunurken, "Hiç kimse kendini kandırmasın. Adeta açık hava tımarhanesine dönmüş bu Türkiye ortamında hiçbir yurttaş '50.2' gibi skorlara saygı duymaz, kitlesel protestolar olabilir. Kim kazanırsa kazansın netice bu olur. Huzursuz bir ortam doğar" dedi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir de bu yaklaşıma tepki gösterdi.

Özdemir "Şimdi yeni bir söylem ortaya atıldı. Sinan Oğan attı bunu dün. Nagehan Alçı da Habertürk de bunun üzerine biraz tepinmiş. Efendim yüzde 50,2 ile kazanırsa kimse kabul etmezmiş, bu olmazmış, muhakkak fark olmalıymış. Böyle bir şey uyduruluyor şu anda" ifadelerini kullandı.

"Yani şöyle bir senaryo var, yüzde 50,2 birisi alıyor, öbürü de yüzde 49,8 birisi olunca bu kabul edilemezmiş" görüşüne tepki gösteren Özdemir "1- Böyle bir şeyin olması hayatın akışına uygun değil, orada Muharrem İnce de aday, Sinan Oğan da aday. 1 puan 2 puan bunları alacaklar. O yüzden biri yüzde 50,2 alırsa diğeri de max yüzde 47 alır. Arada yine 3,5 puan fark var. Anayasa ne diyor. Yüzde 50'yi geçtiğin an cumhurbaşkanı olursun. Şimdi böyle bir şeyi pişirmeye başladılar. Efendim böyle sayılmaz, mızıkçılıklar. Kim olursa olsun, birisi 50'yi geçti mi, bu hikaye bitmiştir" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem