ÇYDD, 'özür' istedi, Muharrem İnce 'Sizi seviyorum' dedi

ÇYDD, 'özür' istedi, Muharrem İnce 'Sizi seviyorum' dedi
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile tarikat yurtlarını aynı cümlede kullanan Memleket Partisi lide Muharrem İnce, derneğin özür davetine “Sizi seviyorum” diye yanıt verdi.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, dün akşam tv100'de katıldığı canlı yayında televizyon programına katıldı. ‘Az Önce Konuştum’ programında Candaş Tolga Işık’ın “Tarikat yurtlarını kapatacak mısınız” sorusu üzerine İnce, “Bir yurtta ister Çağdaş Yaşam’ın ister Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ister tarikat yurdunun… Bir yurtta bir çocuğa taciz, tecavüz olursa dozerle yıkarım orayı” dedi.

ÇYDD'den özür çağrısı


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) bu sözlere tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TV100'de yayınlanan Sn. Candaş Tolga Işık'ın 'Az Önce Konuştum' programına konuk olan Sn. Muharrem İnce, derneğimizi hukuka aykırı ve yasa dışı yapılar olan tarikat ve cemaatlerle bir tutarak talihsiz ve haddiniz aşan bir örnekleme ve karşılaştırma yapmıştır. Sn. İnce bilmelidir ki ÇYDD bir tarikat değil, Atatürk'ün izinde, Türkan Saylan'ın ışığında çalışan öncü ve örnek bir sivil toplum örgütüdür. Sn. İnce'yi ivedi şekilde özür dilemeye ve sözlerini düzeltmeye davet ediyoruz."

"ÇYDD yöneticileri sizi seviyorum"


Tepkilerin ardından Muharrem İnce'den de bir açıklama geldi. İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Çocukların taciz edilmesine hiç toleransımızın olmadığını anlatmak için, hangi kurumun çatısı altında olursa olsun buna karşı çıkacağımızı ifade etmek için, benzeştirmek değil aksine zıt kutuplarda olduğunu ifade etmek için 'ister tarikat yurdunda ister Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği çatısı altında olsun' demecimi tam tersinden anlayıp 'bizi tarikatlarla bir tutamazsınız' diye açıklama yapan ÇYDD Yöneticileri sizi seviyorum." (Kısa Dalga)

ekran-resmi-2023-04-13-12-48-49.png

Gündem