ÇYDD'den 15 Temmuz açıklaması: Tarikat ve cemaatler kapatılmalıdır

ÇYDD'den 15 Temmuz açıklaması: Tarikat ve cemaatler kapatılmalıdır
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Kısa Dalga- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yayımlanan yazılı açıklamada, devlet kurumlarındaki tarikat ve cemaat kadrolaşmalarına dikkat çekerek, tüm tarikat ve cemaatlerin kapatılması gerektiğine vurgu yaptı. Açıklamada' Cumhuriyet'in temel niteliklerinin tehdit altında olduğu' ifade edildi.

'Tarihten ders alınmıyor'

Açıklamada, FETÖ’nün Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik yapısını ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişiminde bulunduğuna vurgu yapıldı. ÇYDD, "Bu kanlı ve karanlık sürecin sorumluları yargı önüne çıkarılmalı, devlet ve toplum bir daha böyle bir tehdit ve tehlikeyi yaşamamalıdır" dedi.

Türkan Saylan'ın uyarılarına dikkat çekildi

ÇYDD'nin kurucusu ve unutulmaz Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın yıllar önce tarikat ve cemaat yapılanmalarına karşı yaptığı uyarılara dikkat çeken dernek, Saylan’ın 1999 yılında FETÖ'nün tehlikesine işaret ettiğini hatırlattı. Saylan’ın "Türkiye’nin her tarafının sarıldığını gözümüzün önünde görüyoruz. En önemli zarar siyasetçilerden geliyor" sözlerine yer verildi.


'Tarikat ve cemaatler laiklik ve cumhuriyet için tehdit'

ÇYDD açıklamasında, devlet yöneticilerinin tarikat ve cemaatler arasında iyi-kötü, zararlı-zararsız ayrımı yapamayacağını belirterek, "Laiklik, bağımsızlık ve Cumhuriyet için tüm tarikat ve cemaatler bir tehdit ve tehlikedir ve tümü derhal kapatılmalıdır" dedi. Açıklamada, tarikat ve cemaatlerin kapatılmasıyla dinin sömürülmesi ve istismar edilmesinin önleneceği, özgür düşünceyi kısıtlayan biat kültürünün ortadan kalkacağı vurgulandı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 15 Temmuz'a yönelik yayımlanan yazılı açıklamasında, Atatürk’ün devrim ve ilkeleri ışığında, laik ve demokratik toplum düzeni için 35 yıldır çalıştıklarını ve aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti. "Biliyoruz ki, çağdaş birey ve toplum ancak laik ve demokratik toplum düzeninin, cumhuriyetçiliğin, hukukun üstünlüğünün, hak ve özgürlüklerin var olduğu bir ülkede hayat bulacaktır" ifadelerine yer verildi.(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem