Datçalılar belediyeyi göreve çağırdı: Kaçak yapılaşma ve sahillerin işgalini önle

Datçalılar belediyeyi göreve çağırdı: Kaçak yapılaşma ve sahillerin işgalini önle
Datçalılar, kaçak yapılaşma, sahillerin işgali ve eğlence mekanlarının yarattığı gürültü kirliliğine karşı belediyeyi göreve davet etti.

Datça'da önü kesilmeyen kaçak yapılaşma, sahillerin işgali ve eğlence mekanlarının yüksek desibelli müzik yayını vatandaşı çileden çıkardı.

Muğla Çevre Platformu ve Şezlongsuz Datça İnisiyatifi’nin çağrısı üzerine Datça Belediyesi'nin önünde toplanan Datçalılar, belediyeyi göreve çağırdı.

Datça Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yaptığı eğlenceli paylaşımlara da atıf yapan yurttaşlar ellerinde "Sosyal medyadan basınca kaçak yapılar görünmüyor mu?", "Kıyı işgalini neden engellemiyorsun" yazılı dövizler taşıdı.

Yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Özel Çevre Koruma alanı olan Datça'da; özel olan, korunan ne kaldı? Datça yarımadasının ekosistemine, doğasına aykırı biçimde ranta dayalı turizm politikaları ve kontrolsüz kentleşme başlı başına bir sorunken, zaten yapılaşmayı tek başına tartışmak gerekiyorken, bir de kaçak yapılaşmanın tüm yarımadada ve özellikle Datça merkezde hızla arttığını görüyoruz. Peki, arkeolojik sit alanlarının korunmadığı, kaçak yapıların görünmez kılındığı, tespit edilen ve hatta yıkım kararı alınan yapılarda karar infazlarının yapılmadığı, kıyıların her gün daha da yayılan biçimde işgal edildiği ve ranta teslim edildiği bir kentte, belediye nerede?”

Datça'nın ranta, sermayeye teslim edilmesine karşı tüm hukuksuz girişimleri durdurma yetkisi olan belediyeyi göreve davet eden Datçalılar, belediyenin ayrıca kıyılardaki hukuksuz kiralamaları ortadan kaldırmak için yetkisini kullanmasını istedi.

Açıklamada, eğlence mekanlarının yarattığı gürültü kirliliğine karşı da belediyenin görevini yapması istendi. (Kısa Dalga)

Gündem