Davet krizi: İmamoğlu Kazlıçeşme raylı sistemin açılışına katılacak mı?

Davet krizi: İmamoğlu Kazlıçeşme raylı sistemin açılışına katılacak mı?
Marmaray’ın hizmete açılmasının ardından 2013 yılında seferleri durdurulan hattın açılışı, ‘davet krizi’nin gölgesinde yapılacak. Bugün raylı sistemin açılışına İmamoğlu'nun gidip gitmeyeceği merak konusu oldu.

İstanbul’da Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 11 yıl aranın ardından yeniden hizmete açılırken, açılışını AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe'de yaptığı konuşmada, iktidar tarafından bugüne dek İstanbul'daki açılışlara davet edilmediğini belirterek, "İlk kez Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildim. Vallahi teşekkür ediyorum kendisine" dedi

AKP’nin İBB Başkan adayı Kurum ise İmamoğlu’nun bu açıklamasına "Başkan İstanbul'da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor. Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış” diye yanıt verdi.

İmamoğlu Fatih Belediye başkanını işaret etti

İmamoğlu ise aldığı davete ilişkin bir açıklama daha yaparak,"Gerçekten böyle mi söyledi? Vallahi ilginç. Kameralara mı söyledi yani. Bununla gurur duydu yani davet almadığımdan dolayı. Ben neyse ben buna cevap vermeyeyim de buna bu şekilde cevap veren bir akla şaşıyorum yani. Hani mesela böyle bir şey olsa ki öyle bir şey yok. ÇED raporu konusunda yalan konuşan biri bu konuda da yalan konuşuyor. Ama yani böyle bir cevap vermek, davet edilmedim mutlu mu oldu yani? Çocuklar gibi vallahi. Allah akıl versin. Yani bize bir davet yapıldı. Ama süreçleri pazartesi görelim bakalım. Ben bakanla görüşmedim tabii bana gelen süreci biliyorum sadece. Gördüğüm davetiye kartını biliyorum." ifadcelerini kullandı.

"Fatih Belediye Başkanı Sayın Ergün Turan davet etti"

İmamoğlu daha sonra ikinci bir açıklama yaparak ''Davet kimden geliyor? Açılışın olduğu ilçenin belediye başkanından yani Fatih Belediye Başkanı Sayın Ergün Turan’dan geliyor. Buradan ona teşekkür ediyorum daveti için. İyi düşünmüş, güzel düşünmüş. Peki davet nereye geliyor? İBB Başkanlığı protokolüne geliyor. Yani benim protokolüme geliyor. 22 Şubat Perşembe günü öğleden sonra saat 15.26’da mail gelmiş. Konu ne hepsi aşağıda yazıyor” demişti.

Fatih Belediye Başkanı Turan bir açıklama daha yaparak, , “Meselemiz açılış ya da kapanış değil. Sayın Başkanın da derdi, davet almak, davet edilmek ya da edilmemek değil. Mesele polemik üzerinden. Yenebilir, doğrudur. Murat Kurum'u iyi tanıyorum, geçmişte 5 yıl birlikte çalıştık. Murat Kurum polemikçi değil, çalışkan bir bakan, çalışkan bir belediye başkanıdır. Polemikte onu yenebilir ama çalışmayla onu yenemez. Şu anda İstanbul'un ihtiyacı olan nedir? Polemik midir? Çalışma mıdır? Ben bunu toplumun vicdanına havale ediyorum" şeklinde konuştu.

İmamoğlu katılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'ne katılacak.

AKP ve İmamoğlu cephesinde yaşanan davet krizinin ardından, İmamoğlu’nun Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılışına katılıp katılmayacağı ise merak konusu oldu.

Gündem