Davutoğlu duyurdu: Saadet Partisi, Gelecek Partisi 100 bölgede iş birliğine gidiyor

Davutoğlu duyurdu: Saadet Partisi, Gelecek Partisi 100 bölgede iş birliğine gidiyor
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Geçen hafta Sayın Karamollaoğlu ile birlikte ortak bir toplantı yaptık. Büyükşehirlerden, illerden, ilçelerden, beldelerden oluşan 100 seçim bölgesinde seçimlere ortak olarak gireceğiz" dedi.

Saadet- Gelecek ortak grubu toplandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Devlet Bahçeli'ye yüklendi.

Davutoğlu şöyle dedi:

"şimdi soralım, koalisyon görüşmeleri için gittiğimizde, odanızda saat 17.25'e ayarlıydı. Önce masaya koyduğunuz "17-25 dosyaları açılsın ve yolsuzluk meseleleri çözülsün ondan sonra hükümet kurarız" dediniz ne oldu o günden bugüne Sayın Bahçeli? Olduğunuz gibi görünüyorsanız 17-25 dosyalarını ve yüce divanı işletin. Göründüğünüz gibi olacaksanız bir daha ağzınızı açmayın. "Yolsuzlukluk" demeyin "teslim olduk" deyin. İktidara birtakım bürokratik makamlara yakınlarımızı, bizim fikriyatımızdan insanları yerleştirmek için "yolsuzluklukları unuttuk" deyin.

'Serok Ahmet'

Hepimiz takdir ettik, 24 saat süre verdiniz İsrail'e değil mi Sayın Bahçeli hala alkışlıyorum o sözü. Anladık İsrail'e sözünüz geçmiyor ama bari iktidara sözünüz geçsin de "İsrail'le olan şu ticareti durdurun" diye bir sesinizi duyalım Sayın Bahçeli. Biz miyiz münafık? Serok Ahmet diyerek bana atıfta bulunmuş. Bu topraklardaki her dil azizdir. Bana her Serok Ahmet dendiğinde Kürtçe olarak, burada da yabancı bir dil olarak geçmesin, ‘sersera sev çeva’ derim, göz baş üzere derim. Ama yörük obalarında doğmuş yörük Ahmet'im ben.

Ahmet Davutoğlu yerel seçimlerde Saadet Partisi ile alödıkları ortak kararı da duyurdu.

"Geçen hafta sayın Karamollaoğlu ile birlikte ortak bir toplantı yaptık. Büyükşehirlerden, illerden, ilçelerden, beldelerden oluşan 100 seçim bölgesinde seçimlere ortak olarak gireceğiz. Bu ilk aşama. Daha sonra da inşallah, çalışmalarımız devam ediyor. Gönül ister ki tümünde bir arada olalım. Bazı yerlerde ayrı ayrı girmemiz gerekiyorsa ayrı ayrı gireriz. Samimiyetle karşılıklı dürüst bir ilişki içinde bu sayıyı mümkün olan en üst noktaya çekmeye çalışacağız." (Kısa Dalga)

Gündem