Davutoğlu, Erdoğan'ı övdü, 'Ey İsrail' diye seslenmesini istedi: Ben bir lider tanıdım...

Davutoğlu, Erdoğan'ı övdü, 'Ey İsrail' diye seslenmesini istedi: Ben bir lider tanıdım...
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Filistin konusundaki geçmiş tavrı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı överken, "Ey İsrail diye çıkıp haykırmamasını yüreğim kabul etmiyor" dedi.

Saadet - Gelecek TBMM Ortak Grubu’nun toplantısında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Filistin konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu.

Erdoğan’ın “one minute” çıkışını hatırlatan Davutoğlu, “Bugün o liderin 10 gündür susuyor olmasını yüreğim kabul etmiyor. Ey İsrail diye çıkıp haykırmamasını yüreğim kabul etmiyor” dedi.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Ben bir lider tanıdım. Beraber olmaktan gurur duyduğum, 'One minute' dediğinde yüreğimin kıpır kıpır olduğu ve herkes onu tehdit ederken 'Sayın Başbakanım merak etmeyin. Bugün tarih yazdınız. Bunun gereğini yaparız' deyip Şimon Peres'e özür dilettiğim bir lider tanıdım. Kapalı kapılar ardında Filistin için ağladığımız bir lider. Bugün o liderin 10 gündür susuyor olmasını yüreğim kabul etmiyor. Ey İsrail diye çıkıp haykırmamasını yüreğim kabul etmiyor.

Eğer bunun sebebi belli ülkelerden gelecek 3-5 milyar dolarlık yardımlarla hazineyi kurtarmaksa emin olun bu Arap topraklarını satmaktan çok daha ağır bir suçtur. Mescidi Aksa’nın bir metrekare toprağı milyarlarca dolarla karşılanmayacak kadar büyüktür. Ben o lideri o gün o tavrı dolayısıyla arkadaş ve dost bilmiştim.” (Kısa Dalga)

Gündem