Davutoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt geldi: 'Sizden damadımı bakan yapmayı, yakınlarımı zengin etmeyi öğrenemedim'

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt geldi: 'Sizden damadımı bakan yapmayı, yakınlarımı zengin etmeyi öğrenemedim'
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendisine yönelik “Yanımızda siyaset yaptılar ama bir şey öğretememişiz” şeklindeki sözlerine, “Damadımı bakan yapmayı hiç öğrenemedim. Sayın Erdoğan, yakınlarımı zengin etmeyi öğrenemedim" yanıtını verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisine yönelik "Profesör. Profesörler her şeyi bilir" ve “Yanımızda siyaset yaptılar ama bir şey öğretememişiz” sözlerine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta sonu Muğla'nın Fethiye ilçesinde partisine mensup bir grup gençle bir araya gelmişti. Erdoğan, bir gencin, Davutoğlu'nun Altılı Masa'nın yol haritasına ilişkin açıklamasının 'Kriz vadettiğini' söyleyerek yönelttiği soruyu, "Bir şey söyleyeceğim sana. Öyle deme. Profesör. Profesörler her şeyi bilir" sözlerini kullanarak cevaplamıştı.

'Maalesef sizden ne öğrenebildim, ne de size öğretebildim'

Sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan'a "Maalesef sizden ne öğrenebildim, ne de size öğretebildim” notuyla videolu paylaşımıyla yanıt veren Davutoğlu, "7 Aralık 2019'da Şehir Üniversitesi üzerinden bizi dolandırıcılıkla suçladığınızda size bir çağrıda bulunmuştum. 'Sayın Erdoğan gelin mal beyanında bulunalım' demiştim. O zamandan bu zamana yaklaşık 3 yıl geçti, sizden bir cevap alamadım. Ama dün tekrar bizden bahsettiniz" diyerek sözlerine başladı.

'Kibriniz arş-ı ala'yı aştı'

“Ulaşamadığınız ve ulaşamayacağınız niteliklere niye düşmansınız?” diye soran Davutoğlu, “Kibriniz arş-ı ala'yı aştı. Her şeyi küçük görürsünüz. Sizin de bazen kullandığınız şekilde halkımız bana en güzel unvanı verdi, bana ‘Hoca' dedi. Nereye gitsem 'hocam' derler. Siz saygı duymuyor olabilirsiniz o sizin bileceğiniz birşey. Ancak halkımız bana bu unvanı vererek bu saygıyı gösteriyor. Geriye bırakacağım en büyük mirasım kitaplarım ve öğrencilerimdir” şeklinde konuştu ve şöyle devam etti:

'Siyaseti sizin gibi yapmadım, yapmayacağım'

“Evet haklısınız siz bazı şeyleri bize öğretemediniz. Sizin siyasetinizde gördüklerim anlamında iyi bir öğrenci değilim. Çünkü siyaseti sizin gibi yapmadım, yapmayacağım. Damadımı bakan yapmayı hiç öğrenemedim. Varlık Fonu'nun başına kendimi koyup vekil olarak damadımı yapmayı öğrenemedim."

'Yakınlarımı zengin etmeyi öğrenemedim'

"Sayın Erdoğan. Yakınlarımı zengin etmeyi öğrenemedim. Kendi çocuklarımla vatan evlatlarını ayrı tutmayı öğrenemediniz Sayın Erdoğan. Özel işletmeleri olanlara bakanlık dağıtmadım. Bunu öğrenemedim ve bunu öğrenemediğim için gurur duyuyorum.” (KISA DALGA)

Gündem