Davutoğlu'ndan iş birliği mesajı: Her partiyle görüşürüz

Davutoğlu'ndan iş birliği mesajı: Her partiyle görüşürüz
Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin siyasi partilere diyalog mesajı veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, "Eğer diğer partilerle birlikte iyi adaylar etrafında, bir şehrin hak ettiği iyi bir aday ortadaysa her partiyle de görüşürüz" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün TBMM’de Grup Başkanvekilleri Selçuk Özdağ, İsa Mesih ve milletvekilleriyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Davutoğlu 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimlere ilişkin tüm siyasi partilere 'diyalog' mesajı verdi ve "Eğer diğer partilerle birlikte iyi adaylar etrafında, bir şehrin hak ettiği iyi bir aday ortadaysa her partiyle de görüşürüz. Bu konuda ben siyasette 'asla, mutlaka, ilelebet' kavramlarının kullanmamayı öğrendim. Bizim diyalog kanallarını açık tutmamız lazım" açıklamasını yaptı.

'"Her partinin aldığı karara saygımız var'

Davutoğlu, Akşener'in ittifaklara ilişkin "manda ve himaye tuzağı" benzetmesi ve Gelecek Partisi'nin yerel seçimlerde yol haritasına ilişkin gazetecilerin sorusunu şöyle yanıtladı:

"Her partinin aldığı karara saygımız var. Her parti seçim sonrasında kendi değerlendirmesini yapar ve muhasebe yapar. Partilerin hemen hemen hepsinde de bu anlamada bir çalışmanın olduğu... İYİ Parti bir kongre yaptı. CHP kongre yaptı. Biz de ocak ayında ikinci büyük kongremizi yapacağız. Biz de kendi değerlendirmemizi yaptık, yerel seçimlerin doğası genel seçimlerden farklıdır. Yerel seçimler bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiği...."

'Akşener haklıdır bir anormallik doğurdu'

"Burada Sayın Akşener haklıdır bir anormallik doğurdu. Hatta Cumhurbaşkanı 50 artı 1 çıkışının sebebi, partilerin kendi doğal alanının dışında davranmaya sevk olunmalarının sebebi Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin kendisidir. Bunu aşmak için çok çabalar sergilendi. Altılı masanın doğuş şartları bu seçim yasasında ve doğrudan bu 50 artı 1 şartıyla herkes bu hedefe ulaşmak için ittifaklar kurdu."

'Birinci aşama kendi adaylarımız'

"Yerel seçimlerde ise ittifak demeyeyim, iş birlikleri yerel ölçekte yapılabilir, buna engel yok. Yani bir yerde iki parti anlaşıp bir beldede anlaşıp aynı ilin ilçesinde başka bir kombinasyonla en iyi aday bulunabilir. Bizim prensibimiz halkın hak ettiği en iyi adayın çıkmasını sağlayacak şekilde çalışmalar yapmak. Birinci aşama kendi adaylarımızdır. Türkiye'de ekim ayından itibaren topluca aday açıklamaları yapan parti biziz. Kendi çalışmamızı yapıyoruz."

'Saadet Partisi ile prensip kararımız var, olabilecek yerlerde ittifak yapacağız'

"Saadet Partisi ile prensip kararımız var, olabilecek yerlerde ittifak yapacağız. Onu Saadet Partisi ile görüşüyoruz, ortak bir komisyon oluşturduk. Eğer diğer partilerle birlikte iyi adaylar etrafında bir şehrin hak ettiği iyi bir aday ortadaysa her partiyle de görüşürüz. Bu konuda ben siyasette 'asla, mutlaka, ilelebet' kavramlarını kullanmamayı öğrendim. Bizim diyalog kanallarını açık tutmamız lazım. Türkiye'nin şu anda siyasete güvene ihtiyacı var. 14-28 Mayıs seçimlerinin en büyük tahribatı siyasete güveni sarsmış olmasıdır."

Gündem