Delege seçiminde liste çıkaran CHP’li gençlere 'boksör' saldırısı

Delege seçiminde liste çıkaran CHP’li gençlere 'boksör' saldırısı
CHP’de kongre süreci mahallelerle devam ederken, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde ayrı liste çıkaran CHP’li gençler saldırıya uğradı. Gençler saldırıdan ‘Boksör Ekrem’ adlı bir kişiyi ve CHP’li Yenimahalle Belediyesi yönetimini sorumlu tuttu.

28 Mayıs’taki seçim yenilgisi sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı ‘değişim’ tartışmaları eşliğinde CHP'de kongre süreci başladı.

Diken'de yer alan habere göre; mahalle delegelerini belirlemek üzere devam eden süreçte Ankara’nın Yenimahalle ilçesinin Yeni Batı Mahallesi’nde ayrı liste çıkaran CHP üyesi gençler saldırıya uğradı.

Diken’in ulaştığı gençler, iki yıllık süreçte parti yönetiminin ‘yerelden başlayarak gençleşmesi’ amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Bu sürede karşılarına ‘çeşitli engeller çıkarıldığını ve çeşitli teklifler getirildiğini’ söyleyen gençler, ‘kararlarından geri adım atmadıklarını’ söyledi.

‘Küfürlerle karşılık verildi‘

Diken’e konuşan CHP Yenimahalle Gençlik Kolları üyesi gençler, şunları dedi:

“Biz ayrı bir liste ve renkle seçimlere katıldık. Çoğu yerde avukat arkadaşlarımız vardı, ancak Yeni Batı Mahallesi’nde yoktu. Burada yeterli çoğunluk olmadığı için bir başka güne kalması söz konusu olacaktı. Arkadaşlarımız buna itiraz etmek istediler. Ancak buna küfürlerle karşılık verildi ve sonunda olay fiziki saldırıya kadar gitti. Saldırının arkasında ‘Boksör Ekrem’ adıyla bilinen bir kişi vardı. Ayrıca Yenimahalle Belediyesi yönetimi de bu durumda rol oynadı.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Gündem