DEM Parti aday havuzu oluşturdu, İstanbul ve Ankara için 5 isim öne çıkıyor

DEM Parti aday havuzu oluşturdu, İstanbul ve Ankara için 5 isim öne çıkıyor
DEM Parti yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara için aday havuzu oluşturdu. İki büyükşehir Meral Danış Beştaş, Sırrı Süreyya Önder, Filiz Kerestecioğlu, Saruhan Oluç ve Barış Atay'ın adı geçiyor. Başak Demirtaş’ın adaylığı ise başvurması halinde değerlendirilecek.

Yerel seçim takvimi hızla işlerken, siyasi partilerin adaylarının da açıklanması bekleniyor.

İstanbul ve Ankara büyükşehir için aday gösterip göstermeyeceği ya da kimleri göstereceği belirsiz olan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yerel seçimler için aday havuzu oluşturdu.

Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın haberine göre aday havuzunda İstanbul için Erzurum milletvekili Meral Danış Beştaş ve Meclis başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in ismi öne çıkıyor.

Ancak, kent uzlaşısı kapsamında eski TİP milletvekili Barış Atay’ın ismi de konuşuluyor.

DEM Parti’nin aday çıkaracağını açıkladığı bir başka il ise başkent Ankara. Ankara’da adaylık için oluşturulan havuzda Ağrı milletvekili Sırrı Sakık, Antalya milletvekili Saruhan Oluç ve eski milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun ismi konuşuluyor.

Başak Demirtaş'ın adaylığı henüz belirsiz

Başak Demirtaş geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada teklif gelmesi durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olabileceğini duyurmuştu. Ancak Başak Demirtaş henüz bir başvuruda bulunmadığı belirtiliyor. Başvuru yapması halinde Başak Demirtaş’ın adaylığı da değerlendirilecek.

Antalya için öne çıkan isimler

CHP’li büyükşehir belediye başkanı Muhittin Böcek’in salon vermemesiyle başlayan tartışmalar nedeniyle gözlerin çevrildiği Antalya’da, DEM Parti aday çıkarma kararı almıştı. Yapılan çalışmalar kapsamında partinin Antalya için oluşturduğu aday havuzunda eski milletvekilleri Ebru Günay ve Kemal Bülbül ile DEM Parti grup Başkanvekili Sezai Temelli’nin ismi ağırlık kazandı. (Kısa Dalga)

Gündem